Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Dag van liefde en rouw

Rouw en liefde. Er zijn geen twee begrippen meer verweven dan die twee. Rouw komt voort uit liefde, uit het missen van de ander die van grote betekenis voor jou was. Hoe mooi is het dan om juist rond de dag van de liefde stil te staan bij de persoon die jij mist. Dat kan op 12 februari in Zwolle op de dag van liefde & rouw. Een dag waarin jij even alle liefde mag voelen voor de persoon die je mist en in een fijne, kleine groep ruimte mag geven aan rouw en alles wat daarbij hoort.

Deze dag is voor jou als jij...

 • Een partner, ouder, kind, broer, zus of goede vriend verloor en merkt dat je niet altijd handen en voeten kunt geven aan rouw of je het fijn vindt om er een dag volledig ruimte aan te geven.
 • Weet en voelt dat de persoon die je mist er nog is. Iemand is niet ineens verdwenen uit je leven. Je voelt hoe je nog liefde te geven hebt. Toch weet je niet altijd hoe je daar vorm aan kunt geven.
 • Merkt dat er zoveel naast elkaar bestaat. Rouw, missen, liefhebben, leven, vandaag, het verleden, een toekomst. Je ontdekt dat het er allemaal tegelijk is. Maar soms word je er zo moe van dat je omgeving dit niet als vanzelf begrijpt.
 • Het fijn vindt om bewust stil te staan bij wie je mist, wat je mist, hoe je dit nu meeneemt in je heden en je toekomst, maar hier in de praktijk niet altijd ruimte voor creëert. Het speelt wel door je gedachten, maar ja, wanneer doe je dat? En hoe dan?
 • Nu al blij wordt van het idee van een hele dag samenzijn en delen zonder oordeel. Je uitkijkt naar een dag gewoon even jezelf zijn met alles wat zich aandient. Ruimte voor jou én voor de persoon die je mist en waar je nog zoveel liefde voor voelt.

Gewoon eens even een dag voor jou...

Je verlangt naar eens even alle ruimte hebben voor de verschillende kanten van missen. Gewoon naar zo’n dag waarop alles er mag zijn. Een dag waarin je niets hoeft uit te leggen, omdat je omringd wordt door mensen die hetzelfde ervaren. Een dag waarin je grip krijgt op rouw, inzicht krijgt in al die verschillende gevoelens die je ervaart en waarop je hoort dat het heel normaal is wat jij ervaart. Een dag waarop ruimte is voor een traan, een lach, voor inspanning en ontspanning. Man, zo’n dag zou zó lekker zijn!

Zo'n dag met ruimte voor liefde en rouw komt er!

Op 12 februari is er zo’n dag in Zwolle. Een dag waarop we ruimte geven aan rouw en liefde, waarop we aan de slag gaan om handen en voeten te geven aan rouw en liefde. Een dag waarop jij de ruimte krijgt om stil te staan, te voelen, ervaren. Om even in je lijf te landen. Om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de liefde en het leven als er iemand mist.

Op zo’n dag mag alles kloppen.

Mag jij alles uit handen geven, want je wordt volledig in de watten gelegd.

Is er koffie, thee, chocola én een fijne lunch.

Is er ruimte voor ontspanning en tot jezelf komen.

Hoef jij enkel maar naar Zwolle te komen en staat er een geheel verzorgd programma voor je klaar.

Klinkt dat niet heerlijk? Daar wil je bij zijn. Het is nu even jouw tijd.

Na deze dag:

 • Rijd jij moe maar voldaan en ontspannen naar huis
 • Heb je een heerlijke dag gehad, waarin er ruimte was voor missen, uiting geven aan je liefde, een lach en een traan
 • Weet je hoe fijn het is om écht bewust stil te staan bij rouw en liefde
 • Heb je ervaren hoe onwijs waardevol verbinding is. Verbinding met de persoon die jij mist én met anderen die uit eigen ervaring jouw gevoel herkennen.
 • Heb je daardoor weer een stap gezet in jouw eigen, unieke proces
 • Heb je concrete tools in handen om zelf meer van deze ruimte en verbinding te creëren
 • Kun je de schrijfopdrachten en de creatieve opdrachten thuis nog regelmatig herhalen

 

Nieuwsgierig wát we precies gaan doen? Hieronder lees je het hele programma!

Wat je investeert

Om te vieren dat we eindelijk weer een livedag kunnen organiseren, betaal jij voor deze geheel verzorgde dag in deze eerste ronde € 97,-. Daarvoor krijg jij:

 • Een volledige dag ontspanning en samenzijn
 • Diverse manieren om ruimte te geven aan jouw verhaal, jouw gevoel
 • De hele dag koffie, thee en lekkers
 • Een geheel verzorgde lunch
 • Materialen voor het creatieve werk

 

Kortom: een unieke, geheel verzorgde dag die helemaal in het teken staat van jou en jouw verhaal.

 

"De bijeenkomsten waren heel bijzonder, heel speciaal. Er was een enorme vertrouwdheid, waardoor ik mijzelf kon zijn. Door te schrijven in een vertrouwd gezelschap maakt het dat rouw er mag zijn. Je mag je verdrietig voelen, maar je mag ook lachen. Beide waren er tijdens de bijeenkomsten. Het heeft mij veel gebracht. Door te schrijven en elkaars verhalen te horen ontdek je ook zoveel herkenning."

 

-Margien over offline bijeenkomsten Schrijf je Rouw-

Wat we gaan doen

Het is kwart voor tien. Koffie en thee staan klaar, dus kom binnen en voel je thuis. 

Om tien uur starten we de dag. In de ochtend gaan we aan de slag met schrijven. We maken je brein wakker en daarna geef je door middel van verschillende schrijfopdrachten woorden aan jouw verhaal. 

Natuurlijk is er tussen het schrijven door ruimte voor ontspanning. Rouw en liefde zitten niet alleen in je hoofd en in je hart, ze hebben ook impact op je lijf. Je gaat dus in alle rust voelen hoe het met jezelf is, even niets hoeven en gewoon zijn. Hoor je die fijne muziek op de achtergrond? Sluit je ogen en landt in je lijf. Heerlijk!

De innerlijke mens verdient liefdevolle verzorging, dus rond het middaguur staat er een lunch voor je klaar. Er is alle ruimte om elkaar te leren kennen en je in elkaars verhalen te herkennen. 

In de middag gaan we creatief aan de slag. Niet schrikken, het is creatief op een manier die iedereen kan. Je hoeft voor vandaag geen schrijfervaring en geen creatief wonder te zijn. Vanmiddag gebruiken we juist even geen woorden. We gaan rouw en liefde in beeld brengen in ontspannen setting. Lekker uit je hoofd en met je handen aan de slag.

Aan het einde van de middag nemen we nog even de ruimte om te voelen wat deze dag ons gebracht heeft. Wat neem jij mee naar huis? Het staat je vrij om nog even na te kletsen. Ergens rond half vijf stap jij de deur weer uit. Deze ervaring neem je mee. Wat een heerlijke dag was dat! Voldaan stap je in de auto. Dit gun je jezelf vaker, zo'n hele dag waarop alles er mag zijn en jij enkel maar hoeft aan te schuiven.

Wat neem je mee?

 • Neem zelf pen en papier mee. Schrijven doe je met jouw favoriete pen en een schrift, notitieboek of een los vel papier waarop jij het fijnste schrijft.
 • Het staat je vrij om voor het middagprogramma wat symbolen of materialen mee te nemen die je creatief wilt verwerken. Hoeft niet, mag wel. 

Veelgestelde vragen

Maakt het uit hoe lang mijn verlies geleden is?

Nee. Of de persoon die je mist drie maanden of dertig jaar geleden overleed, doet er niet toe. Elke oefening geef je op geheel eigen wijze vorm. Op elk moment mag jij ruimte maken voor verbinding met de persoon die je mist. Dat is waar deze dag over gaat. Over de verbinding met die missende ander, met jezelf en met de andere deelnemers. En dat is universeel en tijdloos!

Is deze dag voor een specifieke doelgroep?

Deze dag is voor iedereen die een dierbare mist. Dat geeft doorgaans een mix in de groep van mensen die een ouder missen, ouders die een kind missen, mensen die een partner, broer of zus verloren zijn. Het kan allemaal. Het gaat niet om de relatie tot die ander, het gaat erom dat je iemand mist en dat je daar mee aan de slag gaat.

Moet ik schrijfervaring hebben of creatief zijn?

Nope. Echt niet. Alle opdrachten zijn toegankelijk voor iedereen. Je gaat namelijk woorden en beelden geven aan je gevoel, en dat kan iedereen. 

Waar wordt deze dag gehouden?

We verblijven de hele dag in een mooie ruimte in Zwolle, namelijk in Zorgpand Rijnlaan. Een warme, sfeervolle ruimte, die aan de binnenzijde qua sfeer helemaal past bij deze dag. 

Wat als de dag vanwege de coronamaatregelen geannuleerd wordt?

Uiteraard hoop ik dat op 12 februari er weer meer mogelijk is dan nu tijdens de lockdown. Mocht de dag vanwege de dan geldende maatregelen niet door kunnen gaan, wordt deze dag verplaatst naar een later tijdstip. Mocht je op de nieuwe datum niet kunnen, dan krijg je uiteraard je geld retour. Zit je onverhoopt in quarantaine of ben je zelf besmet? Ook dan ontvang je je geld retour.

We komen samen in een relatief grote ruimte, met een klein aantal mensen. Heb je hier vragen over of wil je hier meer over weten stuur dan even je vraag via de contactpagina.

Over Arianne

Als rouwcoach en tekstschrijver houd ik mij bezig met alles rondom rouw en levensverhalen. Ik heb een grote passie voor woorden geven aan dat wat je beleefd en doorstaan hebt. Het werkt helend, weet ik uit eigen ervaring én uit ervaring van alle mensen die ik daar tot nu toe bij heb mogen begeleiden.

Woorden (en beelden) geven aan je verhaal en gevoel geeft ruimte voor herstel, voor leven, voor weer genieten. 

 

Ik geloof dat we als mensen veel meer mogen delen van onze verhalen.
Ik geloof dat wanneer wij dat doen, we niet alleen onszelf, maar ook anderen genezen.
Ik geloof dat delen van verhalen leidt tot herkenning en erkenning.
Woorden geven aan jouw verhaal, heelt een stukje van jouzelf.
Het geeft ruimte aan wie je bent. 
Het geeft ruimte om je verlangen te volgen in wie je wilt worden.
Het opent het nieuwe boek voor je toekomst, waarin de bladzijden nog gevuld mogen gaan worden.

 

En als ik dit mag combineren met samenzijn, herkennen, niet-oordelend luisteren en mensen verbinden met elkaar ben ik een heel gelukkig mens ;-)