Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Dag van liefde en rouw

Mis jij een dierbare? Ervaar jij dat dubbele gevoel van de liefde die je nog voelt, terwijl de plek van die ander leeg is? 

Rouw en liefde bestaan niet zonder elkaar. Rouw komt voort uit liefde, uit het missen van de ander die van grote betekenis voor jou was. 

Hoe mooi is het dan om een dag speciaal stil te staan bij zowel de rouw die je ervaart als bij de liefde die je voelt voor de persoon die je mist? 

Dat doen we op de Dag van Liefde & Rouw. Een dag waarin jij alle liefde mag voelen voor de persoon die je mist en in een fijne, kleine groep ruimte mag geven aan rouw en alles wat daarbij hoort.

"De Dag van Liefde en Rouw is schrijven, voelen, huilen en lachen"

Deze dag is perfect voor jou als jij...

 • Een partner, ouder, kind, broer, zus of goede vriend verloor en merkt dat je niet altijd handen en voeten kunt geven aan de rouw en het missen of het je fijn lijkt om er een dag volledig ruimte aan te geven.
 • Weet en voelt dat de persoon die je mist niet ineens verdwenen is uit je leven. Je voelt hoe je nog liefde te geven hebt. Toch weet je niet altijd hoe je daar vorm aan kunt geven.
 • Merkt dat er zoveel naast elkaar bestaat. Rouw, missen, liefhebben, leven, vandaag, het verleden, een toekomst. Het is er allemaal tegelijk. Maar soms word je er zo moe van dat je omgeving dit niet als vanzelf begrijpt.
 • Het fijn vindt om bewust stil te staan bij wie je mist, wat je mist, hoe je dit nu meeneemt in je heden en je toekomst, maar hier in de praktijk niet altijd ruimte voor creëert. Het speelt wel door je gedachten, maar ja, wanneer doe je dat? En hoe dan?

Word jij nu al blij van de gedachte aan een hele dag samenzijn en delen zonder oordeel?

Kijk je uit naar een dag gewoon jezelf zijn met alles wat zich aandient? Met ruimte voor jou én voor de persoon die je mist en waar je nog zoveel liefde voor voelt. Ja? Dan is dit écht jouw dag.

Gewoon eens even een dag voor jou...

Alle ruimte voor al die verschillende kanten van missen.  Zo’n dag waarop alles er mag zijn. Waarin je niets hoeft uit te leggen, omdat je omringd wordt door mensen die hetzelfde ervaren. Een dag waarin je grip krijgt op rouw, inzicht krijgt in al die verschillende gevoelens die je ervaart en waarop je hoort dat het heel normaal is wat jij ervaart. Een dag waarop ruimte is voor een traan, een lach, voor inspanning en ontspanning. Man, zo’n dag is zó fijn!

Zo'n dag met ruimte voor liefde en rouw is er!

Een aantal keren per jaar organiseer ik zo’n dag. Een dag waarop we ruimte geven aan rouw en liefde, waarop we aan de slag gaan om handen en voeten te geven aan rouw en liefde. Een dag voor vrouwen door vrouwen. Een dag waarop jij de ruimte krijgt om stil te staan, te voelen, ervaren. Om even in je lijf te landen. Om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar de liefde en het leven als er iemand mist.

Op zo’n dag mag alles kloppen.

Mag jij alles uit handen geven, want je wordt volledig in de watten gelegd.

Is er koffie, thee, chocola én een fijne lunch.

Is er ruimte voor ontspanning en tot jezelf komen.

Hoef jij enkel maar naar Zwolle te komen en staat er een geheel verzorgd programma voor je klaar.

Klinkt dat niet heerlijk? Daar wil je bij zijn. Het is nu even jouw tijd.

Stap even uit en neem
ruimte voor jezelf

Na deze dag:

 • Rijd jij moe maar voldaan en ontspannen naar huis
 • Heb je een heerlijke dag gehad, waarin er ruimte was voor missen, uiting geven aan je liefde, een lach en een traan
 • Merk je hoe fijn het is om écht bewust stil te staan bij rouw en liefde
 • Heb je ervaren hoe onwijs waardevol verbinding is. Verbinding met de persoon die jij mist én met anderen die uit eigen ervaring jouw gevoel herkennen.
 • Heb je daardoor weer een stap gezet in jouw eigen, unieke proces
 • Heb je concrete tools in handen om zelf meer van deze ruimte en verbinding te creëren
 • Kun je de schrijfopdracht en de creatieve opdracht thuis nog regelmatig herhalen

 

Nieuwsgierig wanneer en wát we precies gaan doen? Hieronder lees je het hele programma!

Jij krijgt:

 • een volledige dag ontspanning en samenzijn, van 10u-16.30u
 • diverse manieren aangereikt om ruimte te geven aan jouw verhaal, jouw gevoel
 • de hele dag koffie, thee en lekkers
 • een geheel verzorgde lunch
 • tijd en ruimte voor jou en jouw verhaal
 • materialen voor het creatieve werk

 

Kortom: een unieke, geheel verzorgde dag die helemaal in het teken staat van jou en jouw verhaal.

 

Er staat weer een dag gepland op zaterdag 21 januari. En die volledig verzorgde dag kost € 127,-

Maar let op: er zijn onverwacht nog plekken vrijgekomen voor 21 januari. Dat betekent dat jij een last-minute-korting krijgt.

Dus jij betaalt nu slechts €99,- voor deze geheel verzorgde en zeer waardevolle dag!

Dus boek vandaag nog en schaf je kaartje via onderstaande button aan. Dan zie ik jou de 21e.

 

Wat we gaan doen

Het is kwart voor tien. Koffie en thee staan klaar, dus kom binnen en voel je thuis. 

Om tien uur starten we de dag. In de ochtend gaan we aan de slag met schrijven. We maken je brein wakker en daarna geef je door middel van verschillende schrijfopdrachten woorden aan jouw verhaal. 

Natuurlijk is er tussen het schrijven door ruimte voor ontspanning. Rouw en liefde zitten niet alleen in je hoofd en in je hart, ze hebben ook impact op je lijf. Je gaat dus in alle rust voelen hoe het met jezelf is, even niets hoeven en gewoon zijn. Hoor je die fijne muziek op de achtergrond? Sluit je ogen en landt in je lijf. Heerlijk!

De innerlijke mens verdient liefdevolle verzorging, dus rond het middaguur staat er een lunch voor je klaar. Er is alle ruimte om elkaar te leren kennen en je in elkaars verhalen te herkennen

In de middag gaan we creatief aan de slag. Niet schrikken, het is creatief op een manier die iedereen kan. Je hoeft voor vandaag geen schrijfervaring en geen creatief wonder te zijn. Vanmiddag gebruiken we juist even geen woorden. We gaan rouw en liefde in beeld brengen in ontspannen setting. Lekker uit je hoofd en met je handen aan de slag.

Aan het einde van de middag nemen we nog even de ruimte om te voelen wat deze dag ons gebracht heeft. Wat neem jij mee naar huis? Het staat je vrij om nog even na te kletsen. Ergens rond half vijf stap jij de deur weer uit. Deze ervaring neem je mee. Wat een heerlijke dag was dat! Voldaan stap je in de auto. Dit gun je jezelf vaker, zo'n hele dag waarop alles er mag zijn en jij enkel maar hoeft aan te schuiven.

Wat neem je mee?

 • Neem zelf pen en papier mee. Schrijven doe je met jouw favoriete pen en een schrift, notitieboek of een los vel papier waarop jij het fijnste schrijft.
 • Het staat je vrij om voor het middagprogramma wat symbolen of materialen mee te nemen die je creatief wilt verwerken. Hoeft niet, mag wel. 

Veelgestelde vragen

Maakt het uit hoe lang mijn verlies geleden is?

Nee. Of de persoon die je mist drie maanden of dertig jaar geleden overleed, doet er niet toe. Elke oefening geef je op geheel eigen wijze vorm. Op elk moment mag jij ruimte maken voor verbinding met de persoon die je mist. Dat is waar deze dag over gaat. Over de verbinding met die missende ander, met jezelf en met de andere deelnemers. En dat is universeel en tijdloos!

Is deze dag voor een specifieke doelgroep?

Deze dag is specifiek voor vrouwen die een dierbare missen, maar of je nu een ouder mist, een kind mist, een partner, broer of zus, het kan allemaal. Het gaat niet om de relatie tot die ander, het gaat erom dat je iemand mist en dat je daar mee aan de slag gaat.

Moet ik schrijfervaring hebben of creatief zijn?

Nope. Echt niet. Alle opdrachten zijn toegankelijk voor iedereen. Je gaat namelijk woorden en beelden geven aan je gevoel, en dat kan iedereen. 

Waar wordt deze dag gehouden?

We verblijven de hele dag in een mooie ruimte in Zwolle, namelijk in Zorgpand Rijnlaan. Een warme, sfeervolle ruimte, die aan de binnenzijde qua sfeer helemaal past bij deze dag. 

Hoe zit het met de toegankelijkheid op de locatie?

Het Zorgpand bevindt zich op de eerste verdieping en is helaas enkel toegankelijk via een trap. 

Wat als ik moet afzeggen?

Ik hoop vooral dat je erbij bent! Want wat is dit een fijne dag! Het kan natuurlijk gebeuren dat je verhinderd bent, door ziekte of andere omstandigheden. Houd bij het annuleren het volgende in acht:

 • Tot vier weken voor de start annuleer je kosteloos.
 • Binnen vier tot twee weken voor de start ontvang je 70% retour.
 • Binnen twee weken tot één week ontvang je 50% retour.
 • Binnen één week ontvang je 25% retour. 

Mocht de dag vanwege eventuele coronamaatregelen of persoonlijke omstandigheden niet door kunnen gaan, wordt deze verplaatst naar een later tijdstip waarop je kunt deelnemen. Kun je op een latere dag niet, krijg je uiteraard je geld retour. Heb je hier vragen over of wil je hier meer over weten? Stuur dan even je vraag via de contactpagina.

Wat anderen zeggen

Over Arianne

Als rouwbegeleider en tekstschrijver houd ik mij bezig met alles rondom rouw en levensverhalen. Ik heb een grote passie voor woorden geven aan dat wat je beleefd en doorstaan hebt. Het werkt helend, weet ik uit eigen ervaring én uit ervaring van alle mensen die ik daar tot nu toe bij heb mogen begeleiden.

Woorden (en beelden) geven aan je verhaal en gevoel geeft ruimte voor herstel, voor leven, voor weer genieten. 

 

Ik geloof dat we als mensen veel meer mogen delen van onze verhalen.
Ik geloof dat wanneer wij dat doen, we niet alleen onszelf, maar ook anderen genezen.
Ik geloof dat delen van verhalen leidt tot herkenning en erkenning.
Woorden geven aan jouw verhaal, heelt een stukje van jouzelf.
Het geeft ruimte aan wie je bent. 
Het geeft ruimte om je verlangen te volgen in wie je wilt worden.
Het opent het nieuwe boek voor je toekomst, waarin de bladzijden nog gevuld mogen gaan worden.

 

En als ik dit mag combineren met samenzijn, herkennen, niet-oordelend luisteren en mensen verbinden met elkaar ben ik een heel gelukkig mens ;-)