"Schrijf je Rouw heeft me ongelofelijk veel gebracht. 
De teksten zijn zo opgebouwd dat ze naar de opdracht toewerken, waardoor je pen als vanzelf begint te schrijven en er onverwachte antwoorden naar boven komen. Het was helpend. Nu kan ik weer verder, zonder het verlies achter me te laten."

Iemand die je onwijs dierbaar is, is overleden. Het stormt in je leven. Je hebt misschien geen idee waar je moet beginnen in die hele brij van rouw en leven. Je wilt die brij ontwarren. Wat grip op je gevoel. Weer rust in je hoofd. Orde in de chaos. Jij wilt iets doen met de rouwstorm waar je in zit. Op jouw tijd en op jouw manier. Jij wilt ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt in je rouw, om zo ook weer te kunnen leven. En dat kan!

Mijn naam is Arianne Wennekes. Rouw zet je complete leven op zijn kop, dat weet ik als geen ander. Onze dochter overleed in mijn armen toen ze vier weken oud was. Op het moment dat zij haar laatste adem uitblies, voelde het alsof er een stuk van mijn hart afscheurde. Ik zou nooit meer dezelfde zijn. Nooit meer degene zijn die ik was mét haar.

De periode van rouw die volgde, bleek niet alleen te gaan over háár missen. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden. Me opnieuw zien te verhouden tot de wereld. Uitvinden hoe ik wilde omgaan met de mensen om me heen. Ik moest zoeken hoe ik mijn dochter mee wilde nemen ons verdere leven in, onzichtbaar verweven in alles, in mij.

Er bleek één ding te zijn dat me daarin ongelofelijk hielp: schrijven. Al schrijvend zakte ik steeds een laagje dieper. Zo leerde ik rouw te duiden. Mezelf begrijpen. Ontdekte hoe ik het leven nu verder vorm wilde geven.

Stap voor stap schreef ik mezelf terug het leven in. Het lukte. Ik vond weer grond onder mijn voeten. Ik ontdekte dat het kon, leven "met zonder" onze dochter. Ik voelde de levenslust terugkeren. Ik werd niet meer wie ik was, maar leerde juist de nieuwe mij onvoorwaardelijk accepteren. Het schrijven maakte een verschil. En zo ontstond Schrijf je Rouw, een programma dat al heel wat mensen hebben mogen doorlopen.

En ik gun ook jou die weg van rouw naar leven.

"Mijn rouwtherapeute raadde me aan te starten met schrijven,
maar ja, hoe begin je daar dan mee?"

Wat biedt Schrijf je Rouw?

 • Gerichte schrijfopdrachten
  Heel concreet. Niet zelf bedenken of in kringetjes schrijven, maar opdrachten die voor je klaarstaan. Zo komt alles rondom rouw voorbij.
 • Van denken naar voelen
  Door het schrijven zak je in je gevoel. Als je durft te voelen, juist waar het pijn doet, komt er rust voor terug. Ruimte om weer te leven. 
 • Grip op gevoel
  Deze manier van schrijven geeft je grip op emoties en gevoelens, je krijgt nieuwe inzichten en ontdekt wie je nú bent en wat je nodig hebt.
 • Bijzonder herinnerdocument
  Jouw rouwwoorden verzameld, jouw herinneringen verwoord, maar óók een leidraad om terug te lezen wie jij bent en wat jij nodig hebt in rouw en leven.
 • Stok achter de deur
  Er ploft automatisch een nieuwe les in je inbox, een herinnering om aan de slag te gaan. Het is jouw duwtje in de rug om actief bezig te zijn met jouw rouw
  .

"Door de heldere opdrachten van Schrijf je Rouw
lukte het mij weer om te schrijven over
mijn gedachtes en gevoelens.
Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen."

Foto: Momenten Fotografie

Hoe werkt Schrijf je Rouw?

Heel simpel: je schrijft je in en je ontvangt automatisch elke twee weken een e-book in je mail, met daarin concrete schrijfopdrachten, informatie over rouw, rouwverwerking én schrijftips. Elke module volgt een thema, zo tik je al schrijvend al die kanten van rouw en leven aan. Jij schrijft op jouw tijd. Heb je gedurende het programma vragen, wil je iets delen of loop je ergens tegenaan? Dan maak je gebruik van ondersteuning per mail. 

Gun jezelf de helende kracht van het verwerkend schrijven. Pak de gelegenheid om jezelf opnieuw te ontdekken. Schrijven schept ruimte voor al het moeilijks én al het moois. 

Voor wie?

Schrijf je Rouw richt zich specifiek op mensen die een dierbare verliezen. De opdrachten zijn gericht op verlies door overlijden, of het nu gaat om (een van) je ouders, je partner, broer, zus of kind. Schrijf je Rouw is ook te volgen bij een aanstaand verlies waarin afscheid nemen al aan de orde is, bijvoorbeeld bij dementie. 

"Ik ben nooit echt een prater geweest,
maar ik gaf de woorden nu aan het papier,
wat voor mij letterlijk een manier van uiten was."

-Wendy-

Jij krijgt:

 • Een manier om ruimte en woorden te geven aan alles wat je voelt en ervaart
 • Inzicht in rouw en vooral in wat dit voor jóu betekent
 • Hele gerichte schrijfoefeningen, zodat je al die kanten van rouw en leven na verlies onderzoekt
 • Een volwaardig en volledig online programma waarin jij álle aspecten van het rouwproces al schrijvend aantikt en waarmee je een waardevol herinnerdocument opbouwt.
 • 10% korting op losse begeleidingssessies tijdens de duur van het online programma. Heel fijn als je merkt dat je tóch ook in gesprek wilt.

Kortom: jij krijgt een meer dan volledig rouwprogramma, nu voor maar 111,-

Dus... wacht niet langer en start vandaag nog, juist omdat je verlangt naar rust, ruimte, grip op rouw en de zin om weer te leven.

Betalen in twee termijnen is mogelijk. 

"Tot ik aan Schrijf je Rouw begon, lukte het mij niet om mijn
gedachten en gevoelens op papier te krijgen.
 
Juist door te schrijven volgens heldere, afgebakende
opdrachten lukte het mij om weer te schrijven."

Goed om te weten:

 • Schrijfervaring is niet nodig! Het gaat hier niet om hoe je de dingen verwoordt, het gaat erom dat je ze verwoordt, dat je ze letterlijk ruimte geeft. 
 • De diverse opdrachten zijn allemaal gericht op het doorléven en doorwerken van rouw en het ontdekken van hoe jij weer in het leven wilt staan. 
 • Je bent in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met rouw.
 • Schrijf je Rouw richt specifiek zich op mensen die een dierbare verloren zijn. Ook is het goed te volgen voor mensen met een aanstaand verlies of bijvoorbeeld levend verlies als gevolg van dementie. Wel heb je dan zelf de opdrachten soms wat aan te passen en om te vormen. Ik denk daarin graag met je mee. Wil jij schrijven over een heel andere vorm van verlies? Neem dan contact met me op via de contactpagina.

Wie is Arianne?

Mijn naam is Arianne, rouwbegeleider, tekstschrijver en het gezicht achter Schrijf je Rouw. 

De liefde voor schrijven is er mijn hele leven al. Tijdens mijn tweede zwangerschap startte ik een blog over de pittige zwangerschap van ons dochtertje Aimée. Vier weken na de geboorte overleed ze aan de gevolgen van haar hartafwijking. Terwijl zij haar laatste adem uitblies, voelde ik een heftige pijn in mijn hart, alsof mijn dochter van me afgescheurd werd.

Ik bleef schrijven, dwars door het dal van verlies heen, op zoek naar hoe we weer een waardevol, mooi en gelukkig leven konden leiden zonder haar. Dat resulteerde in het boek Zwarte Roze Wolk - Over liefde en loslaten.

Het schrijven bleek mijn lijntje naar de buitenwereld én naar mezelf. Het hielp me grip krijgen op al die verschillende aspecten van rouw. Het hielp me ontdekken wie ík was in deze rouw en wat ik nodig had. 

Ik wilde die kracht van schrijven delen. Een jaar later gaf ik een eerste training aan huis: Schrijf je Rouw was geboren. Inmiddels volgden al heel wat mensen de online variant én geef ik rouwbegeleiders in opleiding les in het inzetten van de kracht van schrijven.

Meer weten over mij? Lees dan hier verder.

Ik gun jou grip op rouw en begeleid jou middels mijn programma op jouw ontdekkingstocht. Loop jij met me mee?

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!