SCHRIJF JE ROUW - EEN VOLWAARDIG PROGRAMMA NU ALS BOEK OP JE MAT!

Iemand die je onwijs dierbaar is, is overleden. Het stormt in je leven. Waar moet je beginnen in die hele brij van rouw en leven? Je wilt wat grip op je gevoel. Weer rust in je hoofd. Orde in de chaos. Jij wilt iets doen met de rouwstorm waar je in zit. Op jouw tijd en op jouw manier. Jij wilt ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt in je rouw, om zo ook weer te kunnen leven. En dat kan!

"Schrijf je Rouw heeft me ongelofelijk veel gebracht. 
De teksten zijn zo opgebouwd dat ze naar de opdracht toewerken, waardoor je als vanzelf begint te schrijven en er onverwachte antwoorden naar boven komen. Het was helpend. Nu kan ik weer verder, zonder het verlies achter me te laten."

Rouw zet je complete leven op zijn kop. Als iemand die je dierbaar is overlijdt, kan het voelen alsof er een stuk van je hart scheurt. Je voelt dat je niet meer dezelfde bent. Niet wie je was met die ander. 

Rouw gaat niet alleen over missen. Je moet jezelf opnieuw uitvinden. Je opnieuw zien te verhouden tot de wereld. Uitvinden hoe je wilt omgaan met de mensen om me heen. Zoeken hoe je de persoon die je mist mee wilt nemen je verdere leven in, onzichtbaar verweven in alles, in jou.

Schrijven helpt. Al schrijvend kun je steeds een laagje dieper zakken. Zo leer je jouw rouw te duiden. Jezelf begrijpen. En mag je ontdekken hoe je het leven nu verder vorm wilt geven.

Stap voor stap schrijf je zo jezelf terug het leven in. 'Met zonder' die ander. Op weg naar een nieuw leven. Een nieuwe jij. Met die ander in alles verweven. Ga je mee op jouw schrijfreis door het land van rouw?

"Mijn rouwtherapeute raadde me aan te starten met schrijven,
maar ja, hoe begin je daar dan mee?"

Wat biedt Schrijf je Rouw?

 • Gerichte schrijfopdrachten
  Heel concreet. Niet zelf bedenken of in kringetjes schrijven, maar opdrachten die voor je klaarstaan. Zo komt alles rondom rouw voorbij.
 • Van denken naar voelen, van voelen naar beweging
  Door het schrijven zak je in je gevoel. Als je durft te voelen waar het pijn doet, komt er rust voor terug. Ruimte om weer te leven, om in beweging te komen. 
 • Grip op gevoel
  Deze manier van schrijven geeft je grip op emoties en gevoelens. Je krijgt nieuwe inzichten en ontdekt wie je nú bent en wat je nodig hebt.
 • Bijzonder herinnerdocument
  Jouw rouwwoorden verzameld, jouw herinneringen verwoord, maar óók een leidraad om terug te lezen wie jij bent en wat jij nodig hebt in rouw en leven.
 • Stok achter de deur
  Het boek ploft op je mat, en per mail ontvang je zo nu en dan een herinnering. Jouw duwtje in de rug om actief bezig te zijn met je rouw
  .

"Door de heldere opdrachten van Schrijf je Rouw
lukte het mij weer om te schrijven over
mijn gedachtes en gevoelens.
Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen."

Hoe werkt Schrijf je Rouw?

Heel simpel: je schrijft je in en een tijdje later ploft er bij jou thuis een flink boekwerk op de mat. Een boek vol met concrete schrijfopdrachten, informatie over rouw, rouwverwerking én schrijftips. Samengebonden in een ringband, zodat je heel makkelijk aan de slag kan. Elke module volgt een thema en zo tik je al schrijvend al die kanten van rouw en leven aan. Jij schrijft op jouw tijd. Alles bij elkaar ben jij zo een halfjaar al schrijvend onderweg. 

Gun jezelf de helende kracht van het verwerkend schrijven. Pak de gelegenheid om jezelf opnieuw te ontdekken. Schrijven schept ruimte voor al het moeilijks én al het moois. 

Voor wie?

Schrijf je Rouw richt zich specifiek op mensen die een dierbare verliezen. De opdrachten zijn gericht op verlies door overlijden, of het nu gaat om (een van) je ouders, je partner, broer, zus of kind. Het programma doorloop je zelfstandig.

Omdat de vraag vaak gesteld wordt: Schrijf je Rouw is eventueel ook te volgen bij een aanstaand verlies waarin afscheid nemen al aan de orde is, bijvoorbeeld bij dementie. Wel moet je daarin zelf de opdrachten soms net even wat aanpassen. Zowel de informatie als de opdrachten in Schrijf je Rouw zijn namelijk gericht op verlies door overlijden (al zal veel herkenbaar zijn).

"Ik ben nooit echt een prater geweest,
maar ik gaf de woorden nu aan het papier,
wat voor mij letterlijk een manier van uiten was."

-Wendy-

Jij krijgt:

 • Een manier om ruimte en woorden te geven aan alles wat je voelt en ervaart.
 • Inzicht in rouw en vooral in wat dit voor jóu betekent.
 • Hele gerichte schrijfoefeningen, zodat je al die kanten van rouw en leven na verlies onderzoekt.
 • Een volwaardig programma waarin jij álle aspecten van het rouwproces al schrijvend aantikt en waarmee je een waardevol herinnerdocument opbouwt.
 • Inclusief twee waardevolle bonussen: het rouwjournaal en het rouwwiel. Met deze twee tools krijg jij grip op je dag én een mogelijkheid om precies in kaart te brengen wat aandacht nodig heeft. Waar mag jouw priorteit liggen?

Kortom: een meer dan volwaardig programma, thuis op je mat!

En om de 1e druk te vieren nu TIJDELIJK voor maar 55,-

Dus... wacht niet langer en start vandaag nog, juist omdat je verlangt naar rust, ruimte, grip op rouw en de zin om weer te leven.

"Tot ik aan Schrijf je Rouw begon, lukte het mij niet om mijn
gedachten en gevoelens op papier te krijgen.
 
Juist door te schrijven volgens heldere, afgebakende
opdrachten lukte het mij om weer te schrijven."

Goed om te weten:

 • Schrijfervaring is niet nodig! Het gaat hier niet om hoe je de dingen verwoordt, het gaat erom dat je ze verwoordt, dat je ze letterlijk ruimte geeft. 
 • De diverse opdrachten zijn allemaal gericht op het doorléven en doorwerken van rouw en het ontdekken van hoe jij weer in het leven wilt staan. 
 • Je bent in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met rouw. 

Wie is Arianne?

Mijn naam is Arianne, rouwbegeleider, tekstschrijver en het gezicht achter Schrijf je Rouw. 

De liefde voor schrijven is er mijn hele leven al. Tijdens mijn tweede zwangerschap startte ik een blog over de pittige zwangerschap van ons dochtertje Aimée. Vier weken na de geboorte overleed ze aan de gevolgen van haar hartafwijking. Terwijl zij haar laatste adem uitblies, voelde ik een heftige pijn in mijn hart, alsof mijn dochter van me afgescheurd werd.

Ik bleef schrijven, dwars door het dal van verlies heen, op zoek naar hoe we weer een waardevol, mooi en gelukkig leven konden leiden zonder haar. Dat resulteerde in het boek Zwarte Roze Wolk - Over liefde en loslaten.

Het schrijven bleek mijn lijntje naar de buitenwereld én naar mezelf. Het hielp me grip krijgen op al die verschillende aspecten van rouw. Het hielp me ontdekken wie ík was in deze rouw en wat ik nodig had. 

Ik wilde die kracht van schrijven delen. Een jaar later gaf ik een eerste training aan huis: Schrijf je Rouw was geboren. Inmiddels volgden al heel wat mensen de online variant,  geef ik rouwbegeleiders in opleiding les in het inzetten van de kracht van het verwerkend schrijven en heb ik Schrijf je Rouw omgetoverd tot een flink boekwerk waar jij mee aan de slag kan. En daarnaast geniet ik ook van het coachen/begeleiden van mensen bij hun zoektocht in het leven.

Meer weten over mij? Lees dan hier verder.

Ik gun jou grip op rouw en neem je middels mijn programma mee op jouw ontdekkingstocht. Doe je mee?

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!