Nieuwsgierig? Start de minicursus Schrijven & Rouwen voor maar €27,-

Mag ik me even voorstellen?

 

Mijn naam is Arianne Wennekes, 35 zomers jong, geboren in Elspeet en met het huwelijksbootje de IJssel overgestoken.

Na de havo koos ik voor de opleiding hbo-verpleegkunde, om 'iets met mensen' te doen. Na vier jaar studeerde ik af in de richting GGZ, omdat het menselijk brein en de menselijke psyche mij mateloos intrigeren. 

Dat het leven soms grote lessen uitdeelt, weet ik als geen ander. Ik liep de nodige averij op in en door het leven, maar tijdens elke klap schreef ik, om te ontdekken wie ik ben te midden van al dat tumult. En na elke klap stond ik weer op. Ik geloof dat je ondanks én door al die tegenslag kunt groeien. Dus nu sta ik hier, volop genietend van het leven. Intens en bewust levend in het hier-en-nu. Nooit leefde ik meer voluit dan nu, van mijn tenen tot mijn kruin. Juist door het overlijden van onze dochter Aimée leerde ik dat ik volledig mijzelf mocht worden. En die helende kracht van schrijven in al die tegenslagen? Die deel ik graag met jou!

Het wonder van het leven

In 2016 mochten wij voor het eerst ouders worden van Julian. In 2017 hielden we opnieuw een prachtig wonder in onze armen, Aimée. Ze werd geboren met een ernstige hartafwijking, een operatie bleek niet mogelijk. Vier weken lang genoten we intens van ons prachtige meisje. Toen overleed ze, thuis, in de geborgenheid van onze armen.

Op het moment dat haar hartje stopte met kloppen, klopte er niets meer van ons leven. Ons gezin was niet langer compleet. Rauwe golven rouw overspoelden ons. Al die tijd schreef ik alsof mijn leven er vanaf hing. Het was mijn lijntje naar de buitenwereld, mijn manier om staande te blijven in die overspoelende golven rouw. Het schrijven liet me zien wie ik was midden in al dat geweld. Al schrijvende ontdekte ik de kracht om weer op te staan, om het leven weer ten volle te leven. Al schrijvend leerde ik die ene belangrijke waarheid: ik ben goed genoeg zoals ik ben. Ik hoef niemand te zijn, niets te presteren. Ik ben. En dat alleen al is het wonder van het leven.

schrijven over rouw - Arianne met dochter Aimée

Mijn missie

Op 2 november 2018 presenteerde ik mijn boek Zwarte Roze Wolk - Over liefde en loslaten. Nog geen jaar later stond Schrijf je Rouw. Ik wil de levenslessen van Aimée doorgeven én anderen kennis laten maken met de kracht van schrijven.

Mijn missie is jou de helende kracht van schrijven laten ervaren. Rouwen is hard werken. Het zet je leven op zijn kop en kan je overspoelen. In dit proces vind je jezelf opnieuw uit. Wie ben je? Wat bracht je hier? Wie wil je zijn, nu, na dit grote verlies? Heftige levensgebeurtenissen geven je de gelegenheid om jezelf opnieuw uit te vinden. Schrijven kan je helpen in dit bijzondere proces. Ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood, dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Daarnaast is mijn missie om mensen te laten zien dat schrijven voor iedereen is. Ook voor jou.

 

Ben jij klaar voor een kennismaking? Boek een gratis inspiratiesessie, download hieronder het gratis e-book of probeer de minicursus.