Nieuwsgierig? Start de minicursus Schrijven & Rouwen voor maar €27,-

Online programma Schrijf je Rouw

Rouw raakt. Rouw confronteert je met jezelf. Het zet je leven op zijn kop. Het confronteert je met de manier waarop je in het leven staat en hoe je omgaat met pijn en verdriet. Soms blijkt de manier waarop je dat tot nu toe deed niet meer te werken of zijn de gevoelens zo veel en zo overweldigend dat je niet weet waar je moet beginnen. Dat kan eenzaam voelen. Krijg met Schrijf je Rouw meer grip op rouw

Zes maanden lang begeleid en ondersteun ik jou in jouw rouwproces, door middel van e-books, video's en schrijfoefeningen. Al schrijvend ontdek je wie je mist, wat je mist, wat het met je doet, hoe je dealt met jouw omgeving en hoe je (opnieuw) naar het leven en de toekomst wil kijken. Stapje voor stapje schrijf jij je een weg door jouw land van rouw. 

Wil jij:

 • grip krijgen op gevoelens en emoties?
 • orde scheppen in de chaos?
 • iets kunnen doen met al die gevoelens, actief aan de slag?
 • inzicht krijgen in en woorden geven aan dat wat je voelt en ervaart?
 • mooie en verdrietige herinneringen vastleggen?
 • de helende kracht van schrijven ervaren?
 • zelfstandig bezig met begeleiding op afstand?
 • (h)erkenning van andere rouwenden?
 • ontdekken wie jij bent en wat jij nodig hebt in jouw rouw?
 • een stok achter de deur om actief aan de slag te gaan?

Dan is Schrijf je Rouw geschikt voor jou!

"Mijn rouwtherapeute raadde me aan te starten met schrijven,
maar ja, hoe begin je daar dan mee?"

Schrijf je Rouw: jouw steun in de rug

Juist in een periode van rouw kan het moeilijk zijn te bedenken wat je wilt schrijven en waarover je wilt schrijven. Door de gerichte schrijfopdrachten in Schrijf je Rouw hoef jij niet na te denken waarover je schrijft. Iedere les staan er opdrachten voor je klaar en zo schrijf je gedurende het programma over alle aspecten die bij rouw komen kijken.

Schrijf je Rouw is een vorm van expressief schrijven. Dat betekent dat je niet zomaar schrijft, maar ook echt een proces in jezelf in gang zet. Het geeft grip op emoties en gevoelens, het laat je kijken naar wie je bent en wat je nodig hebt.

Schrijf je Rouw is ook jouw stok achter de deur. Iedere keer ploft er een nieuwe les op je digitale deurmat, een herinnering voor je om aan de slag te gaan. Ik ben jouw duwtje in de rug en laat je zien hoe je door schrijven de dingen op een ander niveau doorleeft en doorwerkt.

Hoe krijg je grip op rouw?

Er zijn veel manieren om grip te krijgen op rouw. Een van die manieren is schrijven, zeker als je in je schrijven al die verschillende kanten van rouw aan de orde laat komen.
Schrijven geeft inzicht en grip. Waar sta je? Wat heb je nodig? Wat voel je? Durf jij je verdriet of pijn aan te kijken?
Durf je te kijken naar al die mooie en moeilijke herinneringen en ze opnieuw te voelen? We gaan niet langs je gevoelens heen, maar er dwars doorheen, zodat er rust voor terugkomt en je weer kunt leven.

Het heilzame effect van schrijven

Schrijven heeft een heilzame werking. Door gevoelens en gebeurtenissen op te schrijven, beleef je deze op een andere manier. Je bekijkt ze van verschillende kanten en dat wat in je hart naar boven komt, zet je op papier. Herinneringen opschrijven betekent ook dat je ze dieper in je geheugen vastzet. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je?

"Door de heldere opdrachten van Schrijf je Rouw
lukte het mij weer om te schrijven over
mijn gedachtes en gevoelens.
Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen."

Mijn missie

Ik wil jou de helende kracht van schrijven laten ervaren. Rouwen is hard werken. Het zet je leven op zijn kop en kan je overspoelen. In dit proces vind je jezelf opnieuw uit. Wie ben je? Wat bracht je hier? Wie wil je zijn, nu, na dit grote verlies? Heftige levensgebeurtenissen geven je de gelegenheid om jezelf opnieuw te ontdekken. Schrijven kan je helpen in dit bijzondere proces. Ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood, dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Daarnaast is mijn missie om mensen te laten zien dat schrijven voor iedereen is. Ook voor jou.

Hoe werkt Schrijf je Rouw?

Elke twee weken ontvang je een mail met e-book en video, met concrete schrijfopdrachten, informatie over rouw, rouwverwerking én schrijftips. Elke module heeft zijn eigen thema. Ik begeleid jou per mail en jij kunt gedurende het programma gebruik maken van mijn ondersteuning per mail. Ook krijg je zes maanden lang toegang tot de online meeting, waarin je andere deelnemers ontmoet. Een fijne plek om te delen, maar ook een prettige stok achter de deur om te schrijven.

 

Jij krijgt:

 • Het volledige online programma Schrijf je Rouw t.w.v. € 197,-
 • Zes maanden lang toegang tot de maandelijkse online meeting, t.w.v. € 197,-
  met daarna een mogelijkheid tot membership 
 • Zes maanden begeleiding per mail t.w.v. € 147,-
 • Halverwege het programma twee bonuslessen creatief schrijven rondom rouw t.w.v. € 77,-

 

Je ontvangt dus een programma met een totaalwaarde van € 618,-.
Om te vieren dat het pakket nét vernieuwd is maak jij nu nog gebruik van een scherpe actieprijs van € 297,-

Betalen in twee of drie termijnen is mogelijk. Voldoe de eerste termijn om te starten. Voor een maandelijkse betaling van zes keer €55,- stuur je even een mail.

"Schrijf je Rouw heeft me ongelofelijk veel gebracht. 
De teksten zijn zo opgebouwd dat ze naar de opdracht toewerken, waardoor
je pen als vanzelf begint te schrijven en er onverwachte antwoorden
naar boven komen. Het was helpend. Nu kan ik weer verder, zonder het verlies
achter me te laten."

Behoefte aan een persoonlijke rouwcoach?

Komt er in het programma iets naar boven waar je over door wilt praten? Heb je behoefte aan een steuntje in de rug in de vorm van een individueel gesprek? Ook dat kan: vraag een losse sessie aan. Wil jij gedurende de zes maanden dat jij het programma volgt individuele coaching? Kies dan voor het combinatiepakket. Je betaalt €497,- en gedurende de zes maanden plannen we zes gesprekken in. Lees alles over de combinatie Schrijf je Rouw en persoonlijke rouwcoaching.

Goed om te weten:

 • Schrijf je Rouw richt zich op mensen die een dierbare verloren zijn. 
 • Schrijfervaring is niet nodig! Kun jij een pen vasthouden en woorden vormen op papier? Dat is genoeg! 
 • Het gaat bij Schrijf je Rouw niet om hoe je de dingen verwoordt, het gaat erom dat je ze verwoordt, dat je ze letterlijk ruimte geeft. 
 • Je bent in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met rouw, indien gewenst combineer je het programma met mijn rouwcoaching. Is jouw rouw complex, heb je te maken met verliestrauma, dreig je vast te lopen of ben je vastgelopen? Schakel dan professionele hulp in van bijvoorbeeld een rouwtherapeut. Schrijf je Rouw kan wel een goede aanvulling zijn op je rouwtherapie. Doe dit in overleg met je therapeut. 

 

Schrijf je Rouw bestaat uit diverse opdrachten, die allemaal gericht zijn op het doorléven en doorwerken van rouw en ontdekken hoe jij weer in het leven wilt staan. Wil jij jouw hele verhaal vastleggen of omvormen tot een boek en wil je daar hulp bij? Mail dan Arianne.

Wie is Arianne?

Mijn naam is Arianne, het gezicht achter Schrijf je Rouw. Ik ben getrouwd met Maurice en moeder van Julian en Aimée.  

In 2016 werd onze oudste, Julian, geboren. Een jaar later was ik zwanger van onze dochter, Aimée. In de zwangerschap hoorden we dat ze een hartafwijking had en na haar geboorte bleek een operatie niet mogelijk. We genoten thuis met ons meisje zolang het kon. Na vier weken overleed Aimée thuis, in onze armen. Terwijl zij haar laatste adem uitblies, voelde ik hoe er diep in mij iets scheurde. Ik voelde letterlijk een heftige pijn in mijn hart, alsof mijn dochter van me afgescheurd werd.

Een diep dal volgde, een zoektocht naar een waardevol, mooi en ook weer gelukkig leven zonder haar. Ik ken dus de reis door het land van rouw. In de achtbaan aan emoties en gevoelens schreef ik alsof mijn leven er vanaf hing. Het schrijven was mijn lijntje naar de buitenwereld én naar mezelf. Het hielp me om grip te krijgen op al die verschillende aspecten van rouw. Het hielp me ontdekken wie ík was in deze rouw en wat ik nodig had. Het hielp me om al die prachtige herinneringen gedetailleerd te omschrijven, om haar zo voor eeuwig bij me te houden. Het resulteerde in mijn boek Zwarte Roze Wolk - Over liefde en loslaten. Ik voelde een sterke drang om deze kracht van schrijven te delen. Een jaar later gaf ik een eerste training aan huis: Schrijf je Rouw was geboren. Ik gun jou grip op rouw en begeleid jou middels mijn programma op jouw ontdekkingstocht. Loop jij met me mee?

Nog niet genoeg over mij? Lees dan hier verder.

"Tot ik aan Schrijf je Rouw begon, lukte het mij niet om mijn
gedachten en gevoelens op papier te krijgen.
 
Juist door te schrijven volgens heldere, afgebakende
opdrachten lukte het mij om weer te schrijven."

Op de hoogte blijven? Volg Schrijf je Rouw dan op Facebook en/of Instagram!