"Jullie hebben samen een veilige plek gecreëerd met respect voor ieders grenzen en waar ruimte was om te delen."

Wat? Dagretraite Liefde & Rouw
Wanneer? Zaterdag 20 april
Hoe laat? 10.00 uur - 16.00 uur
Waar? Zwolle, Dokter Stolteweg 52 (Einstein)
Voor wie? Iedereen die door verlies (in welke vorm dan ook) te maken heeft met rouw.

Herken je dit?

 • Verlies raakt jou in je hart. Of het  nu gaat om verlies van een geliefde, verlies van je gezondheid, verlies van je relatie, kinderwens, of... vul maar in. Wat jouw verlies ook is, het heeft impact op je. Het heeft je hart kwetsbaar gemaakt en je vindt de impact van het verlies heftig. 
 • Je merkt hoe het verlies je op alle vlakken van je zijn raakt. Op wie je was, wie je dacht te zijn, op je toekomstbeeld, het raakt alles in je leven en dat voelt wiebelig.
 • Je hoofd draait overuren. Je probeert de veranderingen plaats te geven in je leven, maar je hoofd stroomt over van de gedachten die door elkaar buitelen en al die vragen die zomaar opploppen. Kon je dat hoofd maar eens even uitzetten...
 • Je voelt hoe dit ook je lichaam raakt. Vermoeidheid, verkrampte spieren, een pijnlijk lijf, je nek, schouders en rug hebben wel eens beter gevoeld. Zou dat niet anders kunnen?

"Deze liefdevolle dagretraite draait om jou als geheel,
als mens, met hoofd, hart én lijf"

Zou het niet heerlijk zijn om een dag lang samen te  zijn met mensen die voelen waar jij doorheen gaat? Die ook rouw ervaren en weten wat de impact daarvan op je hoofd, hart en lijf is?  Verlang jij naar voelen dat het heel normaal is wat je ervaart én naar manieren om ruimte te maken voor die rouw in je leven? Kun jij wel wat rust en ruimte in je hoofd gebruiken en wil jij weer contact maken met je lichaam? Leren voelen in je lijf waar rouw raakt en vooral waar je de liefde weer mag voelen stromen?

Kom dan naar Zwolle. Wij nemen je een hele dag mee op jouw reis door rouw én liefde. Kijk je uit naar een dag gewoon jezelf zijn met alles wat zich aandient? Met ruimte voor jou, je verlies én de liefde die je weer mag voelen voor jezelf?  Dan is deze dag er helemaal voor jou! 

Gewoon eens even een dag voor jou...

De gevolgen van verlies zijn intens, dat weten we. Het vraagt om liefdevolle aandacht voor jezelf en de impact op hoofd, hart en lijf. Hoe heerlijk is het om dat te doen terwijl je omringd wordt door mensen die hetzelfde ervaren? Hoe fijn is het om een dag lang aandacht te geven aan daar waar verlies je raakt én om hoofd, lijf en hart eens heerlijk mogen ontspannen? Dat is precies wat we doen op de dagretraite Liefde & Rouw. Een dag met ruimte voor een lach en een traan, voor inspanning en ontspanning. Man, zo’n dag is zó fijn!

Wat kun je verwachten op de dagretraite Liefde & Rouw?

 • Op weg naar rust en stilte in je hoofd
 • Al schrijvend ontdekken waar verlies je raakt
 • Ruimte voor het delen van ervaringen
 • Voelen van de impact van rouw op je lichaam
 • Ontspannen van je lichaam
 • Meditatie en visualisatie
 • Toelaten en loslaten door Yin Yoga

Vandaag mag alles kloppen. Mag jij alles uit handen geven, want je wordt volledig in de watten gelegd. Wij zorgen voor koffie, thee en water mét wat lekkers. Rond het middaguur staat er een lunch voor je klaar. Er is alle ruimte om elkaar te leren kennen en je in elkaars verhalen te herkennen.  Ergens rond een uur of vier stap jij de deur weer uit. Deze ervaring neem je mee. Wat een heerlijke dag was dat! Voldaan stap je in de auto. Dit gun je jezelf vaker, zo'n hele dag waarop alles er mag zijn en jij enkel maar hoeft aan te schuiven.

Jij hoeft alleen maar naar Zwolle te komen, waar een geheel verzorgd programma voor je klaar staat. Vanaf het moment van binnenkomst mag jij je laten zakken in de rust. Klinkt dat niet heerlijk? Hier wil je bij zijn. Het is nu even jouw tijd. Een welkome adempauze in jouw verhaal.

Stap eens even uit en pak die
ruimte voor jezelf

Na deze dag:

 • Rijd jij misschien moe, maar vooral voldaan naar huis
 • Heb je een goede dag gehad, waarin er ruimte was voor rouw, liefde, een lach en een traan
 • Merk je hoe fijn het is om écht bewust stil te staan bij rouw en liefde
 • Heb je ervaren hoe onwijs waardevol verbinding is. Verbinding met jezelf, met wie of wat mist én met anderen die uit eigen ervaring jouw gevoel herkennen.
 • Heb je weer een stap gezet in jouw eigen, unieke proces
 • Heb je concrete tools in handen om zelf meer van deze ruimte en verbinding te creëren
 • Kun je dat wat je vandaag gedaan hebt, thuis nog regelmatig herhalen

Je plek is gereserveerd na boeking. Zorg dus dat je op tijd boekt!

Jij krijgt:

 • een volledige dag ontspanning en samenzijn, van 10u-16.00u
 • ruimte voor jouw verhaal, jouw gevoel
 • de hele dag koffie, thee en lekkers
 • een geheel verzorgde lunch
 • diverse manieren van in- en ontspanning

 

Kortom: een unieke, geheel verzorgde dag die helemaal in het teken staat in het zorgen voor JOUZELF, omdat verlies JOU raakt.

Voor deze geheel verzorgde en zeer waardevolle dag betaal je 97,-

Vol is vol. Dus zorg dat je erbij bent, geef jezelf deze dag vol ademruimte kado, en boek jouw plek vandaag nog. Dan zien wij jou op de Dagretraite Liefde & Rouw!

Je plek is gereserveerd na boeking. Zorg dus dat je op tijd boekt!

Over ons

Wij zijn Arianne Wennekes (begeleiding bij rouw) en Gerdien Veldhuizen (o.a. yogadocent, mindfulnesstrainer, klankwerker en begeleider van stressrelease en breathwork).

Via het pand waar wij beiden een ruimte huren, kwamen we op elkaars pad. We hebben de nodige levenservaring op het vlak van verlies en rouw en weten uit ervaring hoe diep dit ingrijpt op elk niveau van je mens-zijn. 

Wij vinden elkaar dan ook in het inzetten van hoofd, hart én lichaam als het gaat over ruimte maken voor verlies en het voelen van de liefde die altijd aanwezig is en blijft.

Wij geloven dat er na verlies ook ruimte is voor herstel, voor leven, voor weer genieten. Het vraagt ons om elk stukje pijn te voelen en het vraagt ons om weer in verbinding te komen met onszelf, om te landen in ons lijf en te voelen in ons hart.

We genieten het meest wanneer we mensen op die weg mogen begeleiden. Dus kom naar Zwolle en ervaar het zelf tijdens de Dagretraite Liefde & Rouw.

Veelgestelde vragen

Is deze dag voor een specifieke doelgroep?

Deze dag is voor iedereen die verlies -en daardoor rouw- ervaart of heeft ervaren. Verlies komt in vele vormen. Verlies van een dierbare ander, verlies van een kinderwens, gezondheid, toekomst, relatie, noem het maar. En al die vormen van verlies brengen rouw met zich mee. Vandaag ontmoeten we elkaar daar waar dat verlies impact heeft én geef jij zelf ruimte aan rouw en aan de liefde die dwars door het verlies heen voelbaar mag zijn.

Moet ik ervaring hebben met de onderdelen van deze dag?

Nee hoor, helemaal niet. Schrijven, meditatie, ontspanning, yoga: we doen het allemaal op ons eigen niveau. Je hoeft geen schrijfwonder te zijn en ook niet dubbelgeklapt op een matje te kunnen liggen. Ben je gek. Jij verlangt door het verlies naar rust, ruimte en ontspanning in hoofd, lijf en hart. Dat is meer dan voldoende om aan te haken!

Waar wordt deze dag gehouden?

We verblijven de hele dag in Zwolle. De exacte locatie ontvang je voorafgaand aan de dag, inclusief routegegevens en parkeeradvies.

Moet ik iets voorbereiden of meenemen?

Ja. Zorg dat je zelf pen en papier meeneemt voor deze dag. Dit doen we bewust, omdat mensen doorgaans het beste schrijven met hun favoriete pen en hun eigen papiervoorkeur.

Zorg verder dat je kleding aandoet waar je makkelijk in kunt bewegen, denk bijvoorbeeld aan een yoga- of joggingbroek. Zorg ook voor verschillende laagjes, de één heeft het eerder koud dan de ander. Kies bij zonnig weer voor luchtige kleding, onze ruimte kan aardig opwarmen.

Wat als ik moet afzeggen/annuleren?

Wij hopen natuurlijk vooral dat je erbij bent, want wat is dit een fijne dag! Het kan natuurlijk gebeuren dat je verhinderd bent, door ziekte of andere omstandigheden. Houd bij het annuleren het volgende in acht:

 • Tot vier weken voor de start annuleer je kosteloos.
 • Binnen vier tot twee weken voor de start ontvang je 70% retour.
 • Binnen twee weken tot één week ontvang je 50% retour.
 • Binnen één week ontvang je 25% retour. 

Mocht de dag vanwege eventuele coronamaatregelen of persoonlijke omstandigheden van onze zijde niet door kunnen gaan, wordt deze verplaatst naar een later tijdstip waarop je kunt deelnemen. Kun je op het nieuwe tijdstip niet, krijg je uiteraard je geld retour. Heb je hier vragen over of wil je hier meer over weten? Stuur dan even je vraag via de contactpagina.