Kom in gesprek...

en vind uit hoe jij je leven (na verlies) vorm wilt geven. Wat het jou oplevert? Ruimte voor al die emoties die gebeurtenissen in je leven oproepen, helderheid in wat jij nodig hebt in jouw huidige situatie en het lef en de zelfverzekerdheid om weer te leven met en vanuit vertrouwen, wat er ook op je pad komt. 

Verlies raakt je

En daar heb je wat mee te doen. Het heeft impact op je leven, maar je leven hoeft níet voorbij te zijn. Het verliest ook niet voor eeuwig zijn glans. Wel daagt het je uit tot meebewegen in alles wat je meemaakt.

Kom voelen, ervaren en ontdekken wat JIJ nodig hebt om weer voluit te leven.

 

Ik hoor je, zonder oordeel over hoe heftig of niet-heftig jouw verhaal is. Het gaat niet om wat je hebt meegemaakt, maar om hoe jij weer vorm leert geven aan je leven. Kom ontdekken wat het is dat je zo raakt. Wat je nodig hebt om dwars door het verdriet heen ruimte te kunnen maken voor leven.

In een veilige setting krijg jij een luisterend oor en -waar nodig en gepast- een stukje advies en begeleiding. Je komt om je hart te luchten, om veilig van gedachten te wisselen, hardop te zeggen wat tot nu toe binnen in je bleef. Je komt om dat waar je vastloopt tegen het licht te houden en om te ontdekken wat je nodig hebt, nu en richting de toekomst.

Ik lijd heel bewust níet met je mee. Dat brengt jou geen stap verder.  Ik stel jou waar nodig juist kritische, scherpe vragen zodat jij helderheid krijgt. Ik geef je terug wat je vertelt én wat je niet zegt. Zo ontdek jij waar in je proces jíj de regie hebt en wat je te doen hebt om weer deel te kunnen nemen aan het leven. Dat geeft lucht en vertrouwen.

"Jij komt ongelofelijk snel tot de kern.
Je wist direct tot mij door te dringen
en de vinger op de zere plek te leggen,
dat lukt niet vaak."

-cliënt in begeleiding-

Zowel het mentorschap als de single sessie is voor vrouwen die te maken hebben met verlies. Dat kan gaan over het verlies van een dierbare, maar ook over het verlies van je kinderwens, gezondheid, contact met anderen of jouw integriteit. Hoe neem je dat wat is gebeurd mee de toekomst in? Hoe komt er weer ruimte voor voluit leven en genieten?

Ik werk liefdevol, scherp waar nodig, en kom samen met jou snel tot de kern. Juist daar prik ik je door, zodat jij leeg kunt lopen. Laat die emoties maar komen. Jij ervaart de veiligheid om te delen wat diep binnen in jou leeft. Juist zo ontstaat er de mogelijkheid om opnieuw vorm te geven aan je leven. Je geniet namelijk meer van het uitzicht als je de berg beklommen hebt, niet als je er langsheen of van weg gelopen bent... 

PRAKTISCH vRouwmentorschap
Waar Online via Zoom, in overleg mogelijk op locatie
Investering € 899,- (in 6 of 7 termijnen van ca 4 weken)
Tijdsduur 6 maanden
Wat? Gesprekken via Zoom, waar gewenst op locatie. We starten meestal om de 2 à 3 weken, daarna bouwen we de frequentie af naar maandelijkse sessies. Gedurende het traject is er altijd ruimte om contact op te nemen waar nodig (op afgesproken voorwaarden).
Voor wie? Voor mensen die ondanks dat wat ze meemaken de verantwoordelijkheid willen nemen voor hun leven en voelen dat ze stappen willen en hebben te zetten richting een betekenisvolle toekomst.

Vermeld in je mail kort iets over je situatie en wat je uit een traject hoopt te halen. Voor we een traject overwegen, maken we standaard kennis. Dat doen we via Zoom. Voor jou de manier om te ontdekken of dit bij jou past, voor mij nodig om te ontdekken of de samenwerking bij mij past. 

Liever eenmalig in gesprek?

Geen behoefte aan een heel traject, maar lijkt het je wél heel fijn en nuttig om jouw rouw, je zoektocht naar (weer) leven en de vragen die je daarin tegenkomt eens voor te leggen? Is er iets waar je tegenaan loopt, maar heb je geen begeleiding voor langere tijd nodig? Of heb je een heel concreet vraagstuk waar je tegenaan loopt? Denk aan rouw en je werk, omgaan met je omgeving, omgaan met je emoties, oude patronen of herinneringen die naar boven komen en je van je stuk brengen. Kom langs voor een single sessie. We onderzoeken samen jouw vraagstuk en er ontstaat (opnieuw) ruimte en (meer) vertrouwen om je weg door het leven verder te bewandelen. Na een aantal weken vindt er nog een kort gesprek plaats om te horen hoe het gaat.

Behoefte aan zo'n single sessie? Mail me kort je vraagstuk, geef je voorkeur voor een single sessie aan en ik neem binnen enkele werkdagen contact met je op.  Voor een single sessie betaal je € 175,-. Daarin zit de voorbereiding, het gesprek én een kort nagesprek na een afgesproken periode.

Nog vragen? Scroll naar beneden voor de meest gestelde vragen. Staat je vraag daar niet tussen, stuur dan een mail, vertel waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen. Ik ontvang graag volledige informatie, zodat ik je goed kan antwoorden. Je ontvangt binnen 1 à 2 werkdagen bericht terug. 

De ervaring van Chantal

"Doordat ik het voor iedereen goed en comfortabel wilde maken, stond ik in overlevingsstand en voelde ik zelf eigenlijk niets meer. Het was chaos in mijn hoofd en lijf. Samen met Arianne zette ik alle gebeurtenissen en emoties op een rij. Eén voor één plozen we die uit, op een manier die bij mij paste. Je hoeft de situatie namelijk niet opnieuw te doorleven, maar wel de emotie die erbij hoort ruimte te geven. En dat klinkt zo makkelijk: 'laat het er maar zijn', maar dat is juist zo moeilijk, zeker als je in overlevingsstand staat. Arianne liet me zien dat je eerst écht ruimte moet maken. Ze liet zien dat je jezelf niet hoeft te veroordelen om wat er gebeurd is, daarna kwam er ook ruimte voor gevoel. Bij Arianne voelde ik me veilig. Ik kon en durfde zonder oordeel echt alles met haar bespreken. Ik voelde dat ik er niet alleen voor stond. We hebben veel gelachen en gehuild en ik zou iedereen die op wat voor manier dan ook vastloopt een traject met haar gunnen."

Wie ik ben?

Mijn naam is Arianne Wennekes, bijna 38 zomers jong en gecertificeerd rouwbegeleider. Jarenlang worstelde ik met mijn plaats innemen in het leven en mezelf op nummer één zetten. Dat laatste voelde egoïstisch, met als gevolg dat ik regelmatig anderen over mijn grenzen liet gaan en eigenlijk niet eens wist waar mijn grenzen lagen.

Begin 2018 hield ik een bijzonder kind in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ze overleed aan de gevolgen van een hartafwijking toen ze vier weken oud was. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben. Maar ook grenzen stellen. Leven op jóuw voorwaarden. Omdat het leven anders door je vingers glipt. Doodzonde.

Eén ding wist ik zeker: het einde van haar leven was niet het einde van ons leven. Integendeel. Ik gooide veel in mijn leven om. Dat ging niet vanzelf. Wel sta ik nu aan het roer. Ik geniet, verbind en heb lief en laat dat leidend zijn in de dingen die ik doe. Ik leef nu op míjn voorwaarden én ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood. Je laten zien dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Mijn missie? Jou voorleven dat je dwars door tegenslag richting leven kan. Dat je daar zelf een stuk regie in hebt. En ik kijk dus graag met je mee waar jouw ruimte voor regie ligt, zodat leven voor jou ook echt LEVEN wordt.

Is jouw begeleiding voor een specifieke doelgroep?

Ik werk met mensen die de nodige tegenslag(en) in hun leven voor de voeten hebben gekregen en zich afvragen hoe ze zich nu tot het leven kunnen verhouden. Ik werk doorgaans met vrouwen, zo tussen de 30-45 jaar oud. Val jij daar niet onder en wil je wel met mij werken? Neem gerust contact op. Ik werk graag met mensen die ondanks hun verdriet en ondanks de tegenslag wél weer verlangen naar het leven, maar niet (goed) weten hoe ze daar vorm aan moeten geven.

We werken alleen samen als na de kennismaking blijkt dat er sprake is van een wederzijdse klik en we beiden volmondig ja zeggen op het aangaan van deze reis.

Wat kan ik verwachten van de kennismaking?

De kennismaking vind altijd online plaats, via Zoom. Je ontvangt van mij vooraf een Zoomlink. Heb je Zoom nog niet eerder gebruikt, zorg dan dat je de link alvast een keer aanklikt, om de nodige software te installeren.

In de kennismaking hoor ik graag van je wie je bent, wat je verhaal is en waar je naar verlangt. Wat verwacht je daarin van mij? Is dat reëel? Voelt dat voor mij ook passend? Voelen we een klik met elkaar? Kortom: we snuffelen een halfuurtje aan elkaar. Daarna is er alle ruimte en vrijheid voor ons beiden om te kiezen of we wel of niet samen aan de slag gaan.

Werkt dat wel, begeleiding via Zoom?

Het korte antwoord? Ja. Veel van de begeleiding die ik tot nu toe gegeven heb, is online via Zoom geweest. Als jij bereid bent je open te stellen, dan maakt het niet uit of we in dezelfde kamer zitten of op afstand. 

Soms kiezen we ervoor om wél ergens af te spreken, omdat dit nodig en nuttig is. In dat geval spreken we af aan de keukentafel in Wijhe of juist ergens buiten in de natuur, net wat prettig voelt en nodig is.

Hoe vaak spreken we af in het mentortraject?

Dat ligt volledig aan de situatie. We kijken wat jij nodig hebt en wat passend is. Zeker aan de start is het vaak prettig 1x per twee weken af te spreken. Dat geeft ruimte voor je verhaal, ruimte om samen te kijken wat je nodig hebt en om een goede start te maken. Soms kiezen we daarom in het begin bijvoorbeeld ook voor langere afspraken (de standaard is 1 uur). Daarna gaat de intensiteit en vaak ook de duur van de afspraken wat naar beneden, afhankelijk van wat nodig is. Een afspraak, telefoontje of whatsapp-contact tussendoor is altijd mogelijk, ik vertel je er alles over in een kennismaking!

Ik houd je niet langer vast dan noodzakelijk.

Is er een wachtlijst?

Nog niet. Wel heb ik slechts beperkt plek en voel ik heel bewust wie ik wel en niet wil begeleiden. Wil jij het leven weer in, ook al weet je nog niet precies hoe? Mail dan vooral.

Word de begeleiding vergoed door de verzekeraar?

Nee, de begeleiding die ik bied valt onder lifecoaching en wordt helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Werkgevers willen soms wél een bijdrage leveren voor coaching of begeleiding, schroom dus niet om daar naar te informeren. 

Ben je therapeut of psycholoog?

Nee. Ik ben ooit gestart met een opleiding tot verpleegkundige (uitstroomprofiel GGZ, niet langer praktiserend). Na diverse trainingen op het gebied van rouw en verlies, besloot ik me in 2021/2022 te laten opleiden tot rouwbegeleider. Dat zit ergens tussen coachen en counselen in. Gericht op het leven, met alle ruimte voor het verlies. Ik ondersteun je dus vooral als je wel wat hulp kunt gebruiken bij rouw, verlies of bij het leven 'pakken' in zijn algemeenheid.
Ik ben echter géén therapeut of psycholoog.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail, vertel waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen. Ik ontvang graag volledige informatie, zodat ik je goed kan antwoorden.

Fotografie op deze pagina: Linse van Dijk

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!