Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

"Mijn rouwtherapeute raadde me aan te starten met schrijven,
maar ja, hoe begin je daar dan mee?"

Online programma Schrijf je Rouw

Rouw raakt. Rouw confronteert je met jezelf. Het zet je leven op zijn kop. Het confronteert je met de manier waarop je in het leven staat en hoe je omgaat met pijn en verdriet. Soms blijkt de manier waarop je dat tot nu toe deed niet meer te werken of zijn de gevoelens zo veel en zo overweldigend dat je niet weet waar je moet beginnen. Dat kan eenzaam voelen. Krijg grip op rouw met Schrijf je Rouw

Zes maanden lang begeleid en ondersteun ik jou in jouw rouwproces, door middel van e-books, video's en schrijfoefeningen. Al schrijvend ontdek je wie je mist, wat je mist, wat het met je doet, hoe je dealt met jouw omgeving en hoe je (opnieuw) naar het leven en de toekomst wil kijken. Stapje voor stapje schrijf jij je een weg door jouw land van rouw. 

Wil jij:

 • grip krijgen op gevoelens en emoties?
 • orde scheppen in de chaos?
 • iets kunnen doen met al die gevoelens, actief aan de slag?
 • inzicht krijgen in en woorden geven aan dat wat je voelt en ervaart?
 • mooie en verdrietige herinneringen vastleggen?
 • de helende kracht van schrijven ervaren?
 • zelfstandig bezig met begeleiding op afstand?
 • ontdekken wie jij bent en wat jij nodig hebt in jouw rouw?
 • een stok achter de deur om actief aan de slag te gaan?

Dan is Schrijf je Rouw geschikt voor jou!

"Ik ben nooit echt een prater geweest,
maar ik gaf de woorden nu aan het papier,
wat voor mij letterlijk een soort uiting was."

-Wendy-

Schrijf je Rouw: jouw steun in de rug

 • Gerichte schrijfopdrachten
  Juist in een periode van rouw kan het moeilijk zijn te bedenken wat je wilt schrijven en waarover je wilt schrijven. Iedere les staan er opdrachten voor je klaar en zo schrijf je gedurende het programma over alle aspecten die bij rouw komen kijken.
 • Unieke manier van schrijven
  Schrijf je Rouw is een vorm van expressief of verdiepend schrijven. Je schrijft niet zomaar, je zet een proces in jezelf in gang. Krijg grip op emoties en gevoelens, ontdek op nieuwe manieren wie je bent en wat je nodig hebt.
 • Van denken naar voelen
  Niet blijven hangen in gedachtes, maar juist zakken in je gevoel. Als je durft te voelen, dwars door je weerstand heen, komt er rust voor terug, ruimte om weer te leven. Door gevoelens en gebeurtenissen op te schrijven, beleef je deze op een andere manier.
 • Bijzonder herinnerdocument
  Alle schrijfopdrachten verzameld leiden tot een bijzonder herinnerdocument. Een monument, een eerbetoon. Jouw rouwwoorden verzameld, jouw herinneringen verwoord, maar óók een leidraad om terug te lezen wie jij bent en wat jij nodig hebt in rouw en leven.
 • Stok achter de deur
  Er ploft automatisch een nieuwe les op je digitale deurmat, een herinnering voor je om aan de slag te gaan. Het is jouw duwtje in de rug en 
  laat je zien hoe je door schrijven de dingen op een ander niveau doorleeft en doorwerkt.

"Door de heldere opdrachten van Schrijf je Rouw
lukte het mij weer om te schrijven over
mijn gedachtes en gevoelens.
Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen."

Ervaar die helende kracht van schrijven. Rouwen is hard werken. Het zet je leven op zijn kop en kan je overspoelen. In dit proces vind je jezelf opnieuw uit. Wie ben je? Wat bracht je hier? Wie wil je zijn, nu, na dit grote verlies? Heftige levensgebeurtenissen geven je de gelegenheid om jezelf opnieuw te ontdekken. Schrijven helpt je in dit proces. Het schept ruimte voor al het moeilijks én al het moois. Het laat je weer kleur, liefde en leven ontdekken. 

Hoe werkt Schrijf je Rouw?

Elke twee weken ontvang je een mail met e-book en video, met concrete schrijfopdrachten, informatie over rouw, rouwverwerking én schrijftips. Elke module heeft zijn eigen thema. Gedurende het programma mag je gebruik maken van mijn ondersteuning per mail als je vragen hebt of wilt delen als je ergens tegenaan loopt. 

Voor wie?

Schrijf je Rouw richt zich specifiek op mensen die een dierbare verliezen. De opdrachten zijn gericht op verlies door overlijden. Of het nu gaat om (een van) je ouders, je partner, broer, zus of kind, dat maakt niet uit.

Jij krijgt:

Jij krijgt:

 • Het volledige online programma Schrijf je Rouw waarin jij álle aspecten van het rouwproces al schrijvende aantikt
 • Zes maanden begeleiding per mail
 • Halverwege het programma twee bonuslessen creatief schrijven rondom rouw

Voor dit programma betaal je normaal gesproken € 297,-

MAAR LET OP!

In de video's kom je de online meeting nog tegen. Deze is gestopt met ingang van mei 2022.
Het maken van nieuwe video's -enkel om die reden- kost veel tijd. Het programma tijdelijk niet aanbieden is zonde, want er is werkelijk NIETS veranderd aan de waarde van de inhoud.

En dat levert jou voordeel op, want...

Jij investeert vanaf nu slechts €197,- en ontvangt daarvoor het volledige programma!

Dus wacht niet langer en start vandaag nog.

Betalen in twee termijnen is mogelijk. 

"Schrijf je Rouw heeft me ongelofelijk veel gebracht. 
De teksten zijn zo opgebouwd dat ze naar de opdracht toewerken, waardoor
je pen als vanzelf begint te schrijven en er onverwachte antwoorden
naar boven komen. Het was helpend. Nu kan ik weer verder, zonder het verlies
achter me te laten."

Goed om te weten:

 • Schrijf je Rouw richt zich op mensen die een dierbare verloren zijn. 
 • Schrijfervaring is niet nodig! Kun jij een pen vasthouden en woorden vormen op papier? Dat is genoeg! 
 • Het gaat bij Schrijf je Rouw niet om hoe je de dingen verwoordt, het gaat erom dat je ze verwoordt, dat je ze letterlijk ruimte geeft. 
 • Schrijf je Rouw bestaat uit diverse opdrachten, die allemaal gericht zijn op het doorléven en doorwerken van rouw en ontdekken hoe jij weer in het leven wilt staan. 
 • Je bent in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met rouw, indien gewenst combineer je het programma met mijn rouwbegeleiding

Wie is Arianne?

Mijn naam is Arianne, rouwbegeleider & tekstschrijver en het gezicht achter Schrijf je Rouw. Ik ben getrouwd met Maurice en moeder van Julian en Aimée.  

In 2016 werd onze oudste, Julian, geboren. Een jaar later was ik zwanger van onze dochter, Aimée. In de zwangerschap hoorden we dat ze een hartafwijking had en na haar geboorte bleek een operatie niet mogelijk. We genoten thuis met ons meisje zolang het kon. Na vier weken overleed Aimée thuis, in onze armen. Terwijl zij haar laatste adem uitblies, voelde ik hoe er diep in mij iets scheurde. Ik voelde letterlijk een heftige pijn in mijn hart, alsof mijn dochter van me afgescheurd werd.

Een diep dal volgde. Een zoektocht naar een waardevol, mooi en ook weer gelukkig leven zonder haar. Ik ken dus de reis door het land van rouw. In de achtbaan aan emoties en gevoelens schreef ik alsof mijn leven er vanaf hing. Het schrijven was mijn lijntje naar de buitenwereld én naar mezelf. Het hielp me om grip te krijgen op al die verschillende aspecten van rouw. Het hielp me ontdekken wie ík was in deze rouw en wat ik nodig had. Het hielp me om al die prachtige herinneringen gedetailleerd te omschrijven, om haar zo voor eeuwig bij me te houden. Het resulteerde in mijn boek Zwarte Roze Wolk - Over liefde en loslaten. Ik voelde een sterke drang om deze kracht van schrijven te delen. Een jaar later gaf ik een eerste training aan huis: Schrijf je Rouw was geboren. Ik gun jou grip op rouw en begeleid jou middels mijn programma op jouw ontdekkingstocht. Loop jij met me mee?

Nog niet genoeg over mij? Lees dan hier verder.

"Tot ik aan Schrijf je Rouw begon, lukte het mij niet om mijn
gedachten en gevoelens op papier te krijgen.
 
Juist door te schrijven volgens heldere, afgebakende
opdrachten lukte het mij om weer te schrijven."

Op de hoogte blijven? Volg Schrijf je Rouw dan op Facebook en/of Instagram!