Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Ben jij dit?

Je rouwt. Je mist jouw partner, ouder(s), kind, broer, zus of goede vriend(in). Je stond - en staat - middenin het leven, maar het verlies heeft dat leven veranderd. Hoe pak je je leven weer of verder op? Hoe geef je vorm aan de nieuwe jij nu alles anders is? Hoe neem je dit mee je leven in of, als je verlies al wat langer geleden is, hoe blijf je plaatsmaken voor rouw én leven? 

Je voelt je soms eenzaam of anders in een buitenwereld die doordraait. Je verlangt naar een plek waar je mag (blijven) delen, waar rouw normaal is en waar anderen je begrijpen.

Welkom in De vRouwclub. Dé plek voor vrouwen die rouwen.

Met een totaalaanbod van lotgenotencontact, begeleiding, de masterclasses en workshops onderscheidt De vRouwclub zich duidelijk van de gemiddelde lotgenotengroep op het internet. Dit is niet alleen een plek om te delen. In de veilige bedding van deze kleine groep vrouwen leer je jezelf begrijpen en grip krijgen op je proces, of je nu aan het begin staat of al een aantal jaren onderweg bent. 

 • Ontmoet op het forum ervaringsgenoten die aan een half woord genoeg hebben 
 • Deel jouw vragen en dilemma's rondom rouw en het oppakken van je leven
 • Check wekelijks in om te laten weten waar je tegenaan loopt en waar je aan wilt werken
 • Samen overwinningen, lichtpuntjes en gezette stappen vieren
 • Rouwbegeleiding bijna dagelijks aanwezig binnen het platform
 • Stok achter de deur in het zorgen voor jezelf, voor je rouw, je verdriet en het oppakken van je leven
 • Leerzame masterclasses en toffe workshops, met daarin aandacht voor rouw, zelfzorg en vormgeven aan verlies.
 • Digitale vRouwtalk (kletsen over rouw en leven) met de andere deelnemers via Zoom

In De vRouwclub deel je eerlijk en rauw over je verlies
én steunen we elkaar op positieve wijze.

 Binnen De vRouwclub deel je open en eerlijk, rauw en puur, maar ook mét die positieve hoop op de toekomst. Hoe lang jouw verlies geleden is doet er hier niet toe. Verlies telt niet in tijd, het telt in liefde. Elk verlies vraagt om ruimte, om aandacht. Of het nu vier maanden, vier jaar of tien jaar geleden is. Het mag gezien worden, aandacht krijgen. Er mag liefdevol voor gezorgd worden. 

En tegelijk is daar het leven. We delen in De vRouwclub altijd met hoop in het hart. Je leven na dit verlies mag minstens zo waardevol zijn als daarvoor.  Dus is er in De vRouwclub ook altijd aandacht voor hoop, benoemen we juist ook de lichtpuntjes en vieren we successen en overwinningen.

Voor wie?

 • Je mist een dierbare in je leven. 
 • De wereld om je heen draait door, terwijl die van jou veranderd is. Hoe geef je vorm aan het leven mét het verlies daarin?
 • Het verlies heeft jou veranderd in de kern, in wie jíj bent. Daar zoek jij je weg in. 
 • Jij gelooft ondanks het verdriet dat ook na dit grote verlies het leven voor jou weer betekenisvol en waardevol kan zijn, ook al weet je nog niet hoe.
 • Je vindt het fijn om actief met dit proces bezig te zijn. Snappen wat er gebeurt, je gehoord voelen, maar ook op verschillende manieren met je handen vormgeven aan je verlies.
 • Het ene moment voel je behoefte om stil te staan bij je verlies of bij alle mooie en verdrietige herinneringen. Het andere moment voel je behoefte om juíst bezig te zijn met het oppakken van het leven en je weg zoeken terug dat leven in. 

Gaat dit over jou? Kom dan in De vRouwclub!

Kom binnen in De vRouwclub

Wij geloven in elkaar steunen. Elkaar positief vooruit helpen, zonder te ontkennen dat verlies ook hard, lelijk en rauw is. Geef steun en ontvang steun.

Als rouwbegeleider ben ik, Arianne, aanwezig op het forum. Ik nodig je elke week uit om jouw moment van 'reflectie' te pakken. Even stilstaan en bezinnen: waar sta je? Wat zijn jouw uitdagingen voor de komende week? Wat heb je daarin nodig? Jij bent de leider in jouw proces, jij bent verantwoordelijk voor jouw proces, en ik geef je graag een duwtje in de goede richting.

Daarnaast zijn er dus al die extra's. Digitale vRouwtalks via Zoom om elkaar te ontmoeten en om waar nodig groepscoaching te geven, masterclasses met waardevolle informatie over de verschillende aspecten van het rouwproces en uiteenlopende workshops die je inspireren om vorm te geven aan rouw en leven door dingen als schrijven en (laagdrempelig) creatief werk.

En als extra bonus: zolang je lid bent van De vRouwclub, krijg jij 10% korting op al het andere aanbod van Arianne (actieprijzen uitgezonderd). 

Stap in De vRouwclub, kom op adem en wees volledig jezelf

Kom jij in de club?

Om een veilige groep te creëeren en de ruimte te hebben om elkaar goed te leren kennen, word je lid voor een kwartaal of een halfjaar. Op deze manier krijg je rustig de tijd om De vRouwclub goed te bekijken en bouw je ook echt een band op met de andere vrouwen.

 

Voor maar 27,- per maand krijg jij:

 • Toegang tot een besloten forum met aanwezige begeleiding
 • Elke week een incheckmoment
 • Ruimte voor al jouw vragen en dilemma's
 • Onbeperkt toegang tot de vRouwtalks, masterclasses en workshops.

 

En dat al vanaf 6,- per week. Schrijf je dus vandaag nog in.

Nog vragen voor je instapt? Hieronder lees je het antwoord op de meest voorkomende vragen.

Geplande masterclasses/workshops

Al geweest

Een aantal van de masterclasses/workshops die geweest zijn, krijg je als extra kado in De vRouwclub

Veelgestelde vragen

Maakt het uit hoe lang mijn verlies geleden is?

Nee. Rouw telt niet in tijd. Jij hebt behoefte aan een plek waar dit verlies ruimte krijgt. Een plek waar je mag delen dat dit je geraakt en veranderd heeft. Waar je je vragen en worstelingen deelt over hoe jij dit nu in je leven verweeft en hoe je omgaat met een buitenwereld die doorgaat en vaak nog niet dit soort intense verliezen heeft meegemaakt. Het belangrijkste is dat jij je thuisvoelt bij een online club vrouwen met soortgelijke ervaringen en dat jij ook anderen tot positieve steun wilt zijn.

Zijn er mensen die specifiek mijn verlies hebben meegemaakt?

De club is open voor iedereen, of je nu je ouders, kinderen, partner, broer of zus of een combinatie daarvan mist. Op dit moment zijn er in de club vrouwen die een kind (zowel baby als jongvolwassene), ouder of partner missen. We delen de rouwfactor, maar niemands situatie is exact gelijk aan die van jou. Het komt hooguit in de buurt. In De vRouwclub daag ik je uit om de vergelijking te overstijgen. We rouwen. We hebben allemaal dat gat in ons hart en zoeken allemaal opnieuw onze weg. Ieder weegt zijn eigen rouw. Als je instapt, durf jij zonder veroordeling ruimte te geven aan al die vormen van verlies. 

Wat moet ik me voorstellen bij de workshops en masterclasses?

Laat je vooral verrassen! De masterclasses behandelen allerlei thema's rondom rouw. Dit leidt tot herkenning en het beter begrijpen van jouw eigen proces. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van jouw vragen en wie weet draag jij nog een mooi thema aan. De workshops zijn gericht op laagdrempelig creatief (als in: geen talent en eenvoudig materiaal nodig), schrijven, maar ook iets als fotografie zou zomaar voorbij kunnen komen. En niet alleen ik deel iets met je, maar ook diverse gastsprekers haken aan. Zo schuift in november niemand minder dan Wendy Marsman aan over regie over rouw en leven en in januari vertelt diëtiste Mahsa Jafari ons iets over rouw en voeding. Hoe tof is dat?

Wanneer zijn de workshops en masterclasses?

Dat zal per keer wisselen. De ene keer 's avonds, de andere keer overdag. Datum en tijd worden vooraf bekendgemaakt. Zo zijn er altijd workshops en masterclasses waarbij jij kunt aanhaken. Ze vinden plaats via Zoom. Ook is er binnen De vRouwclub ruimte om enkele masterclasses en workshops terug te kijken.

Wat houdt de aanwezige rouwbegeleiding in?

Als rouwbegeleider ben ik bijna dagelijks aanwezig binnen De vRouwclub. Ik deel daar vanuit ervaring én expertise. Bij de wekelijkse incheckmomenten ben ik jouw stok achter de deur en ik ondersteun je bij het stellen en behalen van (kleine) doelen. Ik kan met je meedenken als zo'n rouwgolf je weer overspoelt.  Samen met gastsprekers verzorg ik de workshops en masterclasses en host ik de vRouwtalk, de online ontmoetingen via Zoom, waarbij er ook ruimte is voor een stukje persoonlijke coaching.

De vRouwclub biedt geen 1-op-1-begeleiding. Uiteraard kun je De vRouwclub wél goed combineren met de individuele rouwbegeleiding. Sterker nog, als je bij mij in het begeleidingstraject stapt, krijg je er gedurende je traject toegang tot De vRouwclub bij.

Waar is die vRouwclub precies? Is dat op social media?

De vRouwclub is een eigen platform en een account op social media is daarbij niet nodig.  Na aanmelding ontvang je binnen ongeveer twee werkdagen je inloggegevens. Op De vRouwclub kun je inloggen via je laptop of je maakt gebruik van de app (Huddle) op je telefoon. De online meeting en de workshops/masterclasses vinden plaats via Zoom. 

Hoe zit het met die 10% korting op jouw overige aanbod?

Jouw aanwezigheid wordt enorm gewaardeerd. Daarom laat ik je graag profiteren van voordeel. Wil jij individuele rouwbegeleiding? Je levensverhaal laten schrijven? Starten met Schrijf je Rouw? Je krijgt 10% korting. Doe me vooraf even een mailtje of berichtje, vermeld met welk mailadres jij ingeschreven staat bij De vRouwclub en jij ontvangt de kortingscode. De kortingscode is níet geldig als er al sprake is van een actieprijs.

Word mijn lidmaatschap automatisch verlengd?

Ja. Zo kun je gewoon blijven, zonder gedoe. Tenzij je opzegt uiteraard. Heb jij niet opgezegd? Dan word je lidmaatschap voor eenzelfde periode verlengd en ontvang je een nieuwe factuur.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Dit doe je héél eenvoudig door te mailen naar Schrijf je Rouw. Zet in de onderwerpregel Opzeggen lidmaatschap vRouwclub, vermeld met welke gegevens je ingeschreven staat, geef aan dat je op wilt zeggen en zorg dat je mail uiterlijk één maand voor verlenging verzonden is.

Hoe ga je om met mijn gegevens?

Voor het platform heb ik voor het verzenden van je inloggegevens enkel je voor-, achternaam en mailadres nodig. Daarnaast bewaar ik deze gegevens ook in mijn boekhouding, met de betaaldatum en bedrag, zodat je tijdig een betaalverzoek ontvangt voor jouw nieuwe periode. En uiteraard bewaar ik de factuur zolang de vrienden van de blauwe envelop dat nodig achten.

Over Arianne

Als rouwbegeleider en tekstschrijver houd ik mij bezig met alles rondom rouw en levensverhalen. Ik heb een grote passie voor woorden geven aan dat wat je beleefd en doorstaan hebt. Het werkt helend, weet ik uit eigen ervaring én uit ervaring van alle mensen die ik daar tot nu toe bij heb mogen begeleiden.

Het delen van je verhaal en gevoel geeft ruimte voor herstel, voor leven, voor weer genieten. 

 

Ik geloof dat we als mensen veel meer mogen delen van onze verhalen.
Ik geloof dat wanneer wij dat doen, we niet alleen onszelf, maar ook anderen genezen.
Ik geloof dat delen van verhalen leidt tot herkenning en erkenning.
Woorden geven aan jouw verhaal, heelt jouzelf.
Het geeft ruimte aan wie je bent. 
Het geeft ruimte om je verlangen te volgen in wie je wilt worden.
Het opent het nieuwe boek voor je toekomst, waarin de bladzijden nog gevuld mogen gaan worden.

 

En als ik dit mag combineren met samenzijn, herkennen, niet-oordelend luisteren en mensen verbinden met elkaar ben ik een heel gelukkig mens ;-)