Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Je mist een dierbare. Als vrouw die middenin het leven stond, is jouw leven ineens totaal veranderd. Stil komen te staan. Het voelt soms eenzaam in een buitenwereld die doordraait. Zouden anderen dit ook zo ervaren? En lopen zij tegen dezelfde dingen aan, als ze weer op zoek gaan naar hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpend verlies?

Vraag het hen!

Welkom in De vRouwclub. Dé plek voor vrouwen die rouwen.

 • Ontmoet op het forum ervaringsgenoten die aan een half woord genoeg hebben 
 • Stel binnen de club al jouw vragen rondom rouw en het oppakken van je leven, een rouwbegeleider is regelmatig aanwezig 
 • Deel wekelijks tijdens het checkmoment eerlijk waar jij nu staat en waar je aan wilt werken, welke kleine stap je deze week wilt zetten
 • Krijg een stok achter de deur in het zorgen voor jezelf, voor je rouw, je verdriet en het oppakken van je leven
 • Ontdek in de vRouwclub tijdens gratis masterclasses hoe rouw werkt en krijg daarmee meer grip op jezelf
 • Doe in de vRouwclub mee aan allerlei gratis workshops om op verschillende manieren vorm te geven aan verlies
 • Ontmoet tijdens digitale ontmoetingsmomenten (met koffie of wijn) de andere deelnemers via Zoom

In De vRouwclub deel je eerlijk en rauw over je verlies
én steunen we elkaar op positieve wijze.

Hier doen we het anders

Door het totaalaanbod van lotgenotencontact, begeleiding, de masterclasses en workshops onderscheidt De vRouwclub zich duidelijk van de gemiddelde lotgenotengroep op het internet. Hier leer je jezelf begrijpen en grip krijgen op je proces.

Maar het zit niet enkel in het totaalpakket. Na het overlijden van ons dochtertje verlangde ik ondanks de rauwe pijn van het verlies ook naar hoop, naar lichtpuntjes. Ik wilde leven in het vertrouwen dat mijn leven het -ook zonder mijn kind- op een dag weer helemaal waard zou zijn om geleefd te worden. Op veel plekken waar ik kwam viel het verdriet als een zware deken over me heen. Alsof die hoop, dat vertrouwen, ontbrak. Alsof het leven nergens meer mooi was. Zou het dan altijd zó verdrietig blijven? Dat vond ik ingewikkeld. 

De vRouwclub staat voor open, eerlijk, puur, rauw én positief

Ik zocht een plek waar ik alles kon delen. Ik hield van open en eerlijk, rauw en puur. Geen doekjes, geen zachte woorden, maar delen waar de rouw je het diepste raakt. Wel altijd met hoop in het hart. De hoop dat je het verliezen van een dierbare kunt overleven en dat je leven na dit verlies minstens zo waardevol kon zijn als daarvoor.  Deze plek vond ik niet. En nu, ruim vier jaar later, na een carrièreswitch naar het vak van rouwbegeleider & tekstschrijver, vind ik het tijd voor een platform waar het anders is. Waar je niet alleen open en eerlijk, rauw en puur deelt, mét die positieve hoop op de toekomst. Maar ook de plek waar zo ontzettend veel méér te vinden is dan enkel 'lotgenoten'contact.

De vRouwclub, voor wie?

De vRouwclub is er voor vrouwen die rouwen. Herken jij je hierin?

 • Je mist een dierbare in je leven. Of het nu gaat om je ouders, je partner, je kind, een broer of zus doet er niet toe. Net gestart of al even op weg met jouw rouw, je bent welkom.
 • Je staat (of stond tot het verlies) middenin het leven. De mensen om je heen zijn aan het bouwen. Ze kopen een huis, krijgen een relatie of gezin, maken carrière, genieten van vakanties. Of je bent net wat ouder, de kinderen worden zelfstandig, als ouders pak je een nieuw deel van het leven weer op. En dan... verlies je. Midden in het bouwen, midden in dat leven, krijg je ineens te maken met rouw en verlies.
 • De wereld om je heen draait door en jij vraagt je af hoe je weer 'mee kunt gaan doen' in dit leven; voor jou is de betekenis van alles veranderd door het verlies.
 • Van gedachten wisselen met andere mensen die ondanks de rouw hun weg door het leven weer zoeken lijkt je fijn.  
 • Je vindt het fijn om actief met dit proces bezig te zijn. Snappen wat er gebeurt, je gehoord voelen, maar ook op verschillende manieren met je handen vormgeven aan je verlies. 
 •  Je merkt hoe het verlies van jouw dierbare altijd met je meereist. Het heeft je veranderd in de kern, in wie jíj bent. Daar zoek jij je weg in.
 • Tegelijk voel je het verlangen en de behoefte om te geloven dat ondanks dit grote verlies het leven voor jou weer betekenisvol en waardevol kan zijn. 
 • Het ene moment voel je behoefte om stil te staan bij je verlies of bij alle mooie en verdrietige herinneringen. Het andere moment voel je behoefte om juist bezig te zijn met het oppakken van het leven en je weg zoeken terug dat leven in. 

Herken jij je in bovenstaande? Kom in De vRouwclub!

Kom binnen in De vRouwclub

Voel je van harte welkom in De vRouwclub. Deel op het besloten platform open, eerlijk en rauw over jouw rouw. Deel hoe jij nu naar het leven kijkt, hoe jij je weg zoekt, aan welke hoop jij je vasthoudt.

Als vrouwen mogen we elkaar steunen. Positief vooruit helpen, zonder te ontkennen dat verlies ook hard, lelijk en rauw is. Geef steun en ontvang steun. Als rouwbegeleider ben ik regelmatig aanwezig op de groep. Ik nodig je uit om elke week jouw moment van 'reflectie' te pakken. Even stilstaan en bezinnen: waar sta je? Wat zijn jouw uitdagingen voor de komende week? Wat heb je daarin nodig? 

En daarnaast dus al die extra's. Gratis inschrijven voor een digitale meeting via Zoom om op een andere, directe manier van gedachten te wisselen, ervaringen uit te wisselen en thema's te bespreken.

Ook neem je als lid van De vRouwclub gratis deel aan alle masterclasses en workshops rondom rouw en leven. In de masterclasses reik ik je informatie aan over de verschillende aspecten van het rouwproces en in de uiteenlopende workshops inspireer ik je om vorm te geven aan rouw en leven door dingen als  schrijven en (laagdrempelig) creatief werk.

En tot slot: zolang je lid bent van De vRouwclub, krijg jij 10% korting op al het andere aanbod van Arianne. Dus wil je individuele rouwbegeleiding,  je levensverhaal laten schrijven of aan de slag met Schrijf je Rouw? Zolang je lid bent, krijg jij 10% korting (actieprijzen uitgezonderd). 

Stap in De vRouwclub, kom op adem en wees volledig jezelf

Kom jij een tijdje binnenkijken?

De deuren van De vRouwclub staan niet standaard open. Dit doen we om de veiligheid in de groep te waarborgen en het geeft ruimte om elkaar goed te leren kennen. Je kiest daarom ook voor een jaar of een halfjaar lidmaatschap. Op deze manier krijg je rustig de tijd om De vRouwclub goed te bekijken en bouw je ook echt een band op met elkaar.

 

Omdat dit de allereerste ronde is, profiteer jij van heel veel voordeel!

 

Voor €33,- per maand genieten mensen straks van al die extra's zoals begeleiding, workshops, masterclasses en deelname aan de online ontmoetingen. Maar jij wilt nu al deelnemen. Jij durft met mij deze prachtige club op te starten, jij wilt dit avontuur aangaan. Jij gelooft in de kracht van samen, van delen, van elkaar steunen. En dat vind ik oprecht fantastisch. Daarom betaal jij geen €33,- per maand. Ook geen €22,-. 

 

Voor slechts €11,- per maand krijg jij al deze extra's én je krijgt tot 1 september alvast gratis toegang tot het forum van De vRouwclub!

 

Deze prijs geldt echt alleen bij het openen van de club voor de allereerste keer. Omgerekend betaal je dus maar €2,50 per week

 

Nog vragen voor je instapt? Hieronder lees je het antwoord op de meest voorkomende vragen.

Zorg dat je vóór 1 september 2022 ingeschreven staat

Veelgestelde vragen

Maakt het uit hoe lang mijn verlies geleden is?

Nee. Of de persoon die je mist drie maanden of vijf jaar geleden overleed, doet er niet toe. Feit is dat jij behoefte hebt aan een plek waar dat verlies er mag zijn. Een plek waar je mag delen dat dit je geraakt en veranderd heeft. Waar je je vragen en worstelingen deelt over hoe jij dit nu in je leven verweeft en hoe je omgaat met een buitenwereld die doorgaat en vaak nog niet dit soort intense verliezen heeft meegemaakt. Het belangrijkste is dat jij je thuisvoelt bij een club 'jonge' vrouwen met soortgelijke ervaringen en dat jij ook anderen tot positieve steun wilt zijn.

Zijn er mensen die specifiek mijn verlies hebben meegemaakt?

De bedoeling is dat zich na verloop van tijd een diverse club vrouwen vormt. Ik hoop dan ook dat jij hier mensen vindt die een soortgelijk verlies hebben ervaren. Dat kan ik je niet vooraf beloven. Het gezelschap is gemixt, want de club is open voor iedereen. Of je nu je ouders, kinderen, partner, broer of zus of een combinatie daarvan mist. Regelmatig hoor ik mensen iemand zoeken die exact hetzelfde verlies heeft meegemaakt. Maar niemands situatie is exact gelijk aan die van jou. Het komt hooguit in de buurt. In De vRouwclub daag ik je uit om die gedachte te overstijgen, zonder leedlat. We rouwen. We hebben allemaal dat gat in ons hart, in ons leven en zoeken allemaal opnieuw onze weg. Ieder weegt zijn eigen rouw. Als je instapt, ben jij open minded en durf jij zonder veroordeling ruimte te geven aan al die vormen van verlies. Op de Dag van Rouw en Liefde zie ik dit in de praktijk fantastisch lukken.

Wat moet ik me voorstellen bij de workshops en masterclasses?

Laat je vooral verrassen! Al snap ik dat je het fijn om te weten wat je kunt verwachten. In de masterclasses pak ik een specifiek thema rondom rouw en leg je daar iets over uit. Dit leidt vaak tot herkenning en het beter begrijpen van jouw eigen proces. In de 1-op-1-rouwbegeleiding zijn er vaak terugkerende thema's, deze vertaal ik in masterclasses. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van jouw vragen en wie weet draag jij nog een mooi thema aan. De workshops zijn gericht op schrijven, laagdrempelig creatief (als in: geen talent en weinig materiaal nodig), maar ook iets als fotografie kan voorbijkomen. En op termijn zal ik ook anderen vanuit hun eigen vakgebied vragen iets te delen met de leden van De vRouwclub. Materiaal genoeg dus!

Wanneer zijn de workshops en masterclasses?

Dat zal per keer wisselen. De ene keer 's avonds, de andere keer overdag. Datum en tijd worden vooraf bekendgemaakt. Zo zijn er altijd workshops en masterclasses waarbij jij kunt aanhaken. Ze vinden plaats via Zoom.

Wat is de aanwezige rouwbegeleiding?

Als rouwbegeleider ben ik aanwezig binnen De vRouwclub. Naast ervaringsdeskundige door het verliezen van ons dochtertje, ben ik ook opgeleid tot rouwbegeleider en heb ik al diverse mensen mogen ondersteunen in hun proces. Ik weet als geen ander dat het fijn is om een bepaalde stok achter de deur te hebben, (kleine) doelen te stellen zodat je stapjes vooruit zet, maar ook kan ik met je meedenken als een periode vol herinneringen je weer overspoelt. Daarnaast geef ik uiteraard de workshops en masterclasses en host ik de online ontmoetingen via Zoom.

De vRouwclub biedt geen 1-op-1-begeleiding. Als jij meer begeleiding nodig hebt, plan je een Bakkie Troost in mijn agenda en kijken we of jouw vraag en mijn aanbod bij elkaar passen of dat er een andere plek is waar jij goed terecht kunt met jouw vragen.

Hoe werkt die vRouwclub precies? Is dat op social media?

De vRouwclub is een eigen platform en een account op social media is daarbij niet nodig.  Na aanmelding ontvang je binnen ongeveer twee werkdagen je inloggegevens. Op De vRouwclub kun je inloggen via je laptop of je maakt gebruik van de app (Huddle) op je telefoon. De online meeting en de workshops/masterclasses vinden plaats via Zoom. 

Hoe zit het met die tien procent korting op jouw overige aanbod?

Jouw aanwezigheid wordt enorm gewaardeerd. Daarom laat ik je graag profiteren van voordeel. Wil jij individuele rouwbegeleiding? Je levensverhaal laten schrijven? Starten met Schrijf je Rouw? Je krijgt 10% korting. Doe me vooraf even een mailtje of berichtje, vermeld met welk mailadres jij ingeschreven staat bij De vRouwclub en jij ontvangt de kortingscode. De kortingscode is níet geldig als er al sprake is van een actieprijs.

Word mijn lidmaatschap automatisch verlengd?

Jij kiest voor een lidmaatschap voor een halfjaar of een jaar. Na betaling ontvang je binnen ongeveer twee werkdagen je inloggegevens. Heb jij niet opgezegd? Dan word je lidmaatschap verlengd en ontvang je een nieuwe factuur.

Wat betaal ik na verlenging?

Als jij deze eerste keer instapt, profiteer je niet alleen van een onwijs scherpe actieprijs, je profiteert ook bij de verlenging. Want als jij de eerste keer instapt, betaal je bij de verlening niet direct de dan geldende reguliere prijs, maar geldt voor jou nog een actieprijs van €22,- per maand. Als je slim bent, stap je dus nu in, kies je voor een jaarlidmaatschap en profiteer je twee volledige jaren van heel veel voordeel!

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Dit doe je héél eenvoudig door te mailen naar Arianne. Zet in de onderwerpregel Opzeggen lidmaatschap vRouwclub en zorg dat je mail uiterlijk één maand voor verlenging verzonden is.

Hoe ga je om met mijn gegevens?

Voor het platform heb ik voor het verzenden van je inloggegevens enkel je voor-, achternaam en mailadres nodig. Daarnaast bewaar ik deze gegevens ook in mijn boekhouding, met de betaaldatum en bedrag, zodat je tijdig een betaalverzoek ontvangt voor jouw nieuwe periode. En uiteraard bewaar ik de factuur zolang de officiële instanties dat nodig achten.

Over Arianne

Als rouwbegeleider en tekstschrijver houd ik mij bezig met alles rondom rouw en levensverhalen. Ik heb een grote passie voor woorden geven aan dat wat je beleefd en doorstaan hebt. Het werkt helend, weet ik uit eigen ervaring én uit ervaring van alle mensen die ik daar tot nu toe bij heb mogen begeleiden.

Het delen van je verhaal en gevoel geeft ruimte voor herstel, voor leven, voor weer genieten. 

 

Ik geloof dat we als mensen veel meer mogen delen van onze verhalen.
Ik geloof dat wanneer wij dat doen, we niet alleen onszelf, maar ook anderen genezen.
Ik geloof dat delen van verhalen leidt tot herkenning en erkenning.
Woorden geven aan jouw verhaal, heelt een stukje van jouzelf.
Het geeft ruimte aan wie je bent. 
Het geeft ruimte om je verlangen te volgen in wie je wilt worden.
Het opent het nieuwe boek voor je toekomst, waarin de bladzijden nog gevuld mogen gaan worden.

 

En als ik dit mag combineren met samenzijn, herkennen, niet-oordelend luisteren en mensen verbinden met elkaar ben ik een heel gelukkig mens ;-)