Liefde voor leven door ruimte voor rouw

vRouwmentorschap

Op dit moment bied ik geen langlopende trajecten voor rouwbegeleiding aan.

Wél kun je vragen naar de mogelijkheden voor (rouw)mentorschap.

Bij een mentor kun je terecht om van gedachten te wisselen, om zaken tegen het licht te houden en te ontdekken wat je precies vindt en wat je nodig hebt. 

Een mentor luistert naar je, stelt de vragen die nodig zijn om bij jou helderheid te creëren.

Een mentor geeft -wanneer gewenst- een stukje advies en coaching.

Een mentor geeft doorgaans echter geen langdurige, intensieve begeleiding of behandeling.

 

Dat stukje mentorschap geef ik graag vorm voor vrouwen die rouwen of te maken hebben met verlies in de breedste zin van het woord. 

Dus wil jij eens een vraagstuk over jouw leven tegen het licht te houden?

Je levensverhaal uitpluizen?

 

 

 

Kom voelen, ervaren en ontdekken wat JIJ nodig hebt

Belangrijk: zet in de opmerkingen waar je tegenaan loopt en wat je graag wilt.

Nog vragen of liever mailen? Dat kan ook.  Stuur een mail, vertel waar je tegenaan loopt en wat je in het mentorschap graag zou willen. Ik mail je dan binnen 1 à 2 werkdagen terug.

Handig om te weten:

  • Mijn werkdagen zijn op maandag, dinsdag en donderdag
  • Kennismaken doen we online, via Zoom
  • Ook het mentorschap vindt grotendeels plaats via Zoom, indien door ons beiden gewenst spreken we op locatie af

De ervaring van Chantal

"Voor ik bij Arianne kwam had ik al heel wat trajecten doorlopen, maar alle emoties, verdriet, schaamte en vermoeidheid waren in mijn lijf vast gaan zitten, met als complete verkramping en overprikkeling tot gevolg. Doordat ik het voor iedereen goed en comfortabel wilde maken, stond ik in overlevingsstand en voelde ik zelf eigenlijk niets meer. Het was chaos in mijn hoofd en lijf. Samen met Arianne zette ik alle gebeurtenissen en emoties op een rij. Eén voor één plozen we die uit, op een manier die bij mij paste. Je hoeft de situatie namelijk niet opnieuw te doorleven, maar wel de emotie die erbij hoort ruimte te geven. En dat klinkt zo makkelijk: 'laat het er maar zijn', maar dat is juist zo moeilijk, zeker als je in overlevingsstand staat. Arianne liet me zien dat je eerst écht ruimte moet maken. Ze liet zien dat je jezelf niet hoeft te veroordelen om wat er gebeurd is, daarna kwam er ook ruimte voor gevoel.

Bij Arianne voelde ik me veilig. Ik kon en durfde zonder oordeel echt alles met haar bespreken. Ik voelde dat ik er niet alleen voor stond. We hebben veel gelachen en gehuild en ik zou iedereen die op wat voor manier dan ook vastloopt een traject met haar gunnen."

Wie ik ben?

Foto: Linse van Dijk

Mijn naam is Arianne Wennekes, 36 zomers jong en gecertificeerd rouwbegeleider. Jarenlang was ik werkzaam in de zorg. Ondanks het plezier miste ik die échte vonk in het werk, het échte van betekenis zijn. Bovendien worstelde ik continu met ruimte innemen en grenzen stellen. Leven voor mezelf? Dat deed ik veel te weinig.

Begin 2018 hield ik een bijzonder kind in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ze overleed toen ze vier weken oud was aan de gevolgen van een hartafwijking. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben. Maar ook grenzen stellen. Leven op jóuw voorwaarden. Omdat het leven anders door je vingers glipt. Doodzonde.

Eén ding wist ik zeker: het einde van haar leven was niet het einde van ons leven. Integendeel. Ik gooide veel in mijn leven om. Dat ging niet vanzelf. Wel sta ik nu aan het roer. Ik geniet, verbind en heb lief en laat dat leidend zijn in de dingen die ik doe. Ik leef nu op míjn voorwaarden én ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood. Je laten zien dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Zo vond ik mijn missie. Ik wil jou voorleven dat je dwars door tegenslag richting leven kan. Dat je daar zelf een stuk regie in hebt. En in het mentorschap kijk ik graag met je mee waar jouw ruimte voor regie ligt. 

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!