Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Van rouw naar leven - rouwbegeleiding

Herken jij dit?

  • Jij verloor iemand die je onwijs dierbaar was, iemand die een belangrijke plaats innam in jouw leven, die deel was van jou. En man, dat verlies heeft impact. Op je hoofd, je hart, je lijf en je leven. Niets is meer hetzelfde. Je vraagt je af hoe je ooit weer kunt leven. Gelukkig kunt zijn.

  • Het wordt nooit meer zoals voorheen, denk je misschien. Want de persoon die je verloor, krijg je niet meer terug. Hoe maak je het mooi mét dat gat in je hart? Hoe krijg je dan weer zin in het leven?

  • Je weet hoe diep het verlies je geraakt heeft. Je praat er wel met anderen over, maar het lijkt niet te helpen. Ze begrijpen je niet. Weten niet hoe het voelt. Zien op tegen je verdriet. En je wilt hen ook niet steeds lastig vallen. In jou borrelt er van alles. Je zou het er allemaal eens uit willen gooien, zonder filter. Maar wie durft er dan nog naast je te blijven staan?

  • Je pakt het leven weer op, omdat de wereld nu eenmaal doordraait en je niet eeuwig kunt blijven liggen met die deken over je hoofd. Maar je overleeft vooral. Je voelt dat het verlies er zit, dat je er wat mee moet. Maar het is zo'n gedoe, het is zoveel, je wilt niet overspoeld worden, dus  je duwt het liever weg. Nu nog even niet. Maar het voelt eenzaam. Je mist de sprankeling, het genieten, en je denkt dat dit er gewoon niet meer zo in zit. Is dit het nou?

  • Ondertussen zie je hoe de wereld om je heen doordraait. Zij bouwen, groeien en leven door. Maar jij zit met een gat in je hart en de rafels van je leven in je handen, met de pijn van het verliezen voelbaar en merkbaar in je lijf en een hoofd dat overloopt van gedachten. En je hebt geen idee waar je moet beginnen om weer écht te leven.

"Rouw raakt alles. Je hoofd, je hart, je lijf.
Het raakt jou. Wij gaan naar die kern."

Jij verlangt toch ook naar weer leven?

  • Jij verlangt naar weer leven. Niet langer overleven, maar écht leven. Je wilt dat de pijn van het missen ophoudt. Dat het oplost. Weggaat. En ook weer niet. Want het missen verbindt je juist ook met de persoon die je mist. Maar je zou zo graag willen dat het leven weer fijn is. Zinvol. Mooi. Goed.

  • Jij wilt weer meedoen. Het leven weer ten volle kunnen leven en ervaren. Genieten zonder die sluier die nu over je leven ligt.

  • Jij verlangt naar weer midden in dat leven staan, terugkijkend op mooie herinneringen, met ruimte voor het missen én voor een waardevol en betekenisvol leven nu.

  • Jij wilt dat het verlies met je mee mag door het leven, maar je zou ook zo graag die glans weer ervaren. 

 

En dat kan. Ook voor jou.

 

Léven in plaats van overleven. Met ruimte voor missen en verdriet én ruimte voor leven, voor genieten, voor ontspanning, voor blij zijn.

Ik ga met je op weg en sta er als jij je diepste pijn en verdriet durft te voelen, als jij elk stukje van je rouw aan durft te kijken. Ik plak geen pleister op je verdriet, geef je geen lapmiddelen voor de pijn. Ik leg mijn vinger juíst op die zere plek. Daag je uit om uit te spreken wat tot nu toe onuitgesproken bleef. Als jij het leven weer ten volle wilt leven en ervaren, gaan we juíst die wond van het verlies bekijken. Ontdekken waar het pijn doet en verzorging nodig heeft. En van daaruit is er herstel. Weer ruimte  voor leven. Genieten. Glans. Ja, ook voor jou. 

"Je hoeft niet de situatie opnieuw te doorleven,
maar wel de emotie die erbij hoort ruimte te geven"

Kom voelen, ervaren en ontdekken wat JIJ nodig hebt

Hoe vaak heb jij ja gezegd of geknikt bij bovenstaande en voelde je dat dit is wat je nodig hebt, ook al wil je gillend wegrennen?

Jij weet het. Het is tijd. Samen gaan we aan de slag. We ontrafelen de impact van de gebeurtenis op jouw leven en kijken daarbij zoveel dieper dan dit verlies. Waar word je geraakt? En hoezo precies daar? Waar zit de pijn? Wat wil gezien worden?

Jij ontdekt wat de impact van rouw is. Ook wat jouw verlangen is, waar je heen wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Je gaat voelen. Ervaren. Beleven. Weer leven.

Niet alleen  je hoofd krijgt ruimte. Want je hoofd vraagt met al die buitelende gedachten al zoveel ruimte.
Je rouwt met alles wat in je is. Je hoofd, je hart, je lijf: alles wordt geraakt.
Dus geven we alles aandacht.

Jij ontvangt mijn volle aandacht voor jouw verhaal. Maar ik luister niet enkel naar wat je vertelt. Ik luister tussen de regels door. Stel je vragen over dat wat ongezegd blijft. Wat je niet hardop uitspreekt. Laat je dat juist uitspreken. Ik bied je veiligheid, daag je uit én vang je op.

We onderzoeken wat jij nodig hebt. Welke stappen je wilt zetten in je nieuwe leven. Wat jij nodig hebt in het zorgen voor jezelf. Hoe jij je ruimte inneemt. Grenzen stelt. Voelt. Kiest. Zodat jij juíst dat leven weer instapt. Met aandacht en ruimte voor de persoon die mist EN met aandacht en ruimte voor jouzelf.

Omdat jij het waard bent om dat leven weer ten volle te ervaren.
Om te genieten.
Om die sparkle weer te ervaren.
Dat verdien jij. Dat kan ook voor jou. Juist na verlies.

Ik bied je dus niet alleen begeleiding bij je rouw en verlies. Ik bied je begeleiding om weer midden in het leven te staan, op een manier die bij jou past.

Hoe dan?

Daar gaat het niet om. Het gaat om het resultaat. Jij voelt dat verlangen om weer te leven, om weer écht te leven. En daar werken wij samen naartoe.

Maar in het kort: we werken in een combinatie van online en offline begeleiding. Je komt een aantal keren live bij mij op locatie. We hebben op die momenten ruim de tijd om aan de slag te gaan met hoofd, hart en lijf. We zetten in wat voor JOU nodig is, helemaal op maat. Want rouw gaat om jou. Leven gaat om jou. En juist door die tijd te nemen, kun je stappen zetten, ruimte geven, kilometers maken.

Vanuit de livedagen weten we wat aandacht nodig heeft, waar jij mee aan de slag mag. Tussen de livedagen door spreken we elkaar via Zoom. Gedurende het traject ben ik jouw vinger aan de pols en jouw steun in de rug. Ik laat je ruimte maken voor rouw en zet je aan het werk. Liefdevol én stevig. Want het doel is dat jíj weer in dat leven komt te staan.

De ervaring van Chantal

"Voor ik bij Arianne kwam had ik al heel wat trajecten doorlopen (burn-outcoaching, yoga, fysio, alle zelfhulpboeken, orthomoleculair arts), maar alle emoties, verdriet, schaamte en vermoeidheid waren in mijn lijf vast gaan zitten, met als complete verkramping en overprikkeling tot gevolg. In twee jaar tijd verloren we drie ouders, werd mijn man ernstig ziek, had corona grote impact en moest ik mijn bedrijf uiteindelijk verkopen; een hoop vormen van rouw. Het was te veel allemaal. Doordat ik het voor iedereen goed en comfortabel wilde maken, stond ik in overlevingsstand en voelde ik zelf eigenlijk niets meer. Ik wist dus ook niet hoe te verwerken, het was chaos in mijn hoofd en lijf. Samen met Arianne zette ik alle gebeurtenissen en emoties op een rij. Eén voor één plozen we die uit, op een manier die bij mij paste. Je hoeft de situatie namelijk niet opnieuw te doorleven, maar wel de emotie die erbij hoort ruimte te geven. En dat klinkt zo makkelijk: 'laat het er maar zijn', maar dat is juist zo moeilijk, zeker als je in overlevingsstand staat.

Arianne liet me zien dat je eerst écht ruimte moet maken, door even helemaal niet te moeten van jezelf, door te lummelen. Ze liet zien dat je jezelf niet hoeft te veroordelen om wat er gebeurd is (daar heb ik echt elke dag bewust mee bezig moeten zijn voordat het lukte), maar daarna kwam er ook ruimte voor gevoel.

Geen quick fix, dit had tijd nodig. Klinkt saai, maar is echt zo. Het vroeg om heel lief zijn voor mezelf. Toen we het traject afrondden, was ik er nog niet helemaal, maar had ik wel alle tools om stapje voor stapje zelf verder te werken. En nu kan ik gelukkig zeggen dat mijn lijf ontdooit en steeds meer ontspannen voelt, de overprikkeling wegtrekt en ik weer heerlijke energie voel.

Bij Arianne voelde ik me veilig. Ik kon en durfde zonder oordeel echt alles met haar bespreken. Ze hield me tussentijds een beetje in de gaten, zodat het voelde dat ik er niet alleen voor stond, maar we hebben vooral ook veel gelachen (en gehuild) en ik zou iedereen die op wat voor manier dan ook vastloopt een traject met haar gunnen."

Stop met het zo laten. Doorgaan. Zet vandaag jouw eerste stap.

Van rouw naar leven

VIP-TRAJECT

inclusief intake
3 livedagen
On- en offline sessies
omgaan met verlies én ruimte om te ontdekken wie jíj bent in dit alles
Leren LEVEN

Kortom: een uitgebreid traject met minimale waarde van 1997,-

 

JIJ INVESTEERT 1495,-

 

verspreidt over zes maandelijkse termijnen

 

Daar bovenop krijg jij toegang tot De vRouwclub
en een externe sessie kado ter ontspanning van lijf en geest.

OPENINGSACTIE

Maar... 
om te vieren dat ik nu in een mooie praktijkruimte in Zwolle mag werken
en jíj durft in te stappen, maak je nu gebruik van een hele toffe openingsactie.

 

JIJ INVESTEERT ALLEEN NU 777,- VOOR DIT ACTIEPAKKET

 

Deze prijs geldt als jij vóór 1 februari 2023 ja zegt tegen het verlangen om weer voluit te leven.

"Gun jezelf de kans om aan de slag te gaan met rouw en leven.
Er is leven ná verlies. Pak dat leven, door het verlies te verweven in je leven."

Wauw. Jij wilt dit. Jij durft aan de slag te gaan met jouw verlies. Jij wilt weer leven, de sparkle ervaren, weer midden in dat leven kunnen staan. En jij wilt daarvoor stappen zetten in jouw persoonlijke traject. Misschien vind je het wel doodeng. Maar je doet het toch. Jij zet die eerste stap.

Ik wil je vragen onderstaand forumlier kort in te vullen. Dat mag in een paar woorden. Het helpt mij om me goed voor te bereiden op ons kennismakingsgesprek. Na het verzenden ontvang je binnen enkele werkdagen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek via Zoom (online dus). In dat gesprek beslissen we of dit traject geschikt voor jou is en wanneer we starten. Zie ik je snel?


De livedagen vinden plaats op maandag en dinsdag in Zwolle.

Wie ik ben?

Mijn naam is Arianne Wennekes, 36 zomers jong en gecertificeerd rouwbegeleider. Jarenlang was ik werkzaam in de zorg. Ondanks het plezier miste ik die échte vonk in het werk, het échte van betekenis zijn. Bovendien worstelde ik continu met ruimte innemen en grenzen stellen. Leven voor mezelf? Dat deed ik niet.

Begin 2018 hield ik een heel bijzonder kindje in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ze overleed toen ze vier weken oud was aan de gevolgen van een hartafwijking. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben. Maar ook grenzen stellen. Leven op jóuw voorwaarden. Omdat het leven anders door je vingers glipt. Doodzonde.

Eén ding wist ik zeker: het einde van haar leven was niet het einde van ons leven. Integendeel. Ik gooide veel in mijn leven om. Dat ging niet vanzelf. Wel sta ik nu aan het roer. Ik geniet, verbind en heb lief en laat dat leidend zijn in de dingen die ik doe. Ik leef nu op míjn voorwaarden én ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood. Je laten zien dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Op de opleiding tot rouwbegeleider vond ik mijn missie. Ik wil jou begeleiden dwars door die tegenslag heen, richting dat LEVEN.
Pak deze kans. Wacht niet langer en schrijf je in.

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!