Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Van rouw naar leven - rouwbegeleiding

Herken jij dit?

 • Jij verloor iemand die je onwijs dierbaar was, iemand die een belangrijke plaats innam in jouw leven, die deel was van jou, van wie jij bent. En man, dat verlies heeft impact. Op je hoofd, je hart, je lijf en je leven. Niets is meer hetzelfde. Je vraagt je af hoe je ooit weer kunt leven. Echt leven. Gelukkig zijn.
 • Het wordt nooit meer zoals voorheen, denk je misschien. Want de persoon die je verloor, krijg je niet meer terug. Hoe krijg je dan weer zin in het leven? Hoe maak je het mooi mét dat gat in je hart?
 • Je probeert het wel. Maar je voelt het niet, dat échte leven. Jij overleeft. Pakt de gewone dingen in het leven weer op. Maar je mist de sprankeling. En ondertussen zie je hoe de wereld om je heen doordraait. Zij wel. Zij bouwen, groeien en leven door. Maar jij zit met een gat in je hart en de losse eindjes van je leven in je handen. Met de pijn van het verliezen in je lijf en een hoofd dat overloopt van gedachten. En je hebt geen idee waar je moet beginnen.

Jij wilt weer leven

Jij verlangt simpelweg naar weer leven. Niet langer overleven, maar écht leven. Je wilt dat de pijn van het missen ophoudt. Dat het oplost. Weggaat. En ook weer niet. Want het missen verbindt je juist ook met de persoon die je mist. Maar je zou zo graag willen dat het leven weer leefbaar is. Fijn. Mooi. Goed.

Jij wilt weer meedoen. Het leven weer ten volle kunnen leven en ervaren. Genieten zonder die sluier die nu over je leven ligt. 

Jij verlangt naar weer midden in dat leven staan. 

Jij wilt dat het verlies met je mee mag door het leven, maar je zou ook zo graag die glans weer ervaren. 

En dat kan. Echt. Ook voor jou. Ik ondersteun je in dat proces. Nee, ik plak geen pleister op je verdriet. Geen lapmiddelen voor de pijn. Als jij het leven weer ten volle wilt leven en ervaren, gaan we juíst die wond van het verlies bekijken. Ontdekken waar het pijn doet. Ontstoken is. Verzorging nodig heeft. En van daaruit is er herstel. Weer ruimte  voor leven. Genieten. Glans.

Ja, ook voor jou. 

Kom voelen, ervaren, ontdekken wat JIJ nodig hebt

Samen gaan we aan de slag. We ontrafelen de impact van de gebeurtenis op jouw leven en kijken daarbij dieper dan dit verlies. Waar word je geraakt? En waarom precies daar? Waar zit de pijn? Wat wil gezien worden?

Nee, we praten niet alleen. Jij gaat op verschillende manieren ontdekken wat de impact van rouw is, wat jouw verlangen is, waar je heen wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Je gaat voelen.
Ervaren.
Beleven.
Vormgeven.
Ontspannen.
Schrijven.
En praten. Ook.

Door al die dingen te combineren, krijgt niet alleen  je hoofd ruimte. Want je hoofd vraagt met al die buitelende gedachten al zoveel ruimte. Precies daarom doen wij dit anders. Rouwen doe je niet alleen met je hoofd. Je rouwt met alles wat in je is. Je hoofd, je hart, je lijf. Alles wordt geraakt. En daarom geven we alles aandacht.

Jij krijgt volle aandacht voor jouw verhaal. Ik stel vragen over dat wat ongezegd blijft. Wat je niet hardop uitspreekt. Waar nodig spiegel ik je, zodat jij inzicht krijgt in je handelen. Ik bied je veiligheid, daag je uit én vang je op.

We onderzoeken wat jij nodig hebt. Je onderzoekt welke stappen je wilt zetten in je nieuwe leven. Je ontdekt wat jij nodig hebt in het zorgen voor jezelf. En nee, dat gaat níet over een kopje thee en een kleedje op de bank, dat kun je prima zelf. Voor jezelf zorgen gaat veel dieper en verder dan dat. Dat gaat over je ruimte innemen. Grenzen stellen. Voelen. Kiezen. Waarmee jij nou juíst stappen kunt zetten het leven weer in. Met aandacht en ruimte voor de persoon die mist EN met aandacht en ruimte voor jouzelf.

Omdat jij het simpelweg waard bent om dat leven weer ten volle te ervaren.
Om te genieten.
Om die sparkle weer te ervaren.
Dat verdien jij. Juist na verlies.

Ik bied je dus niet alleen begeleiding bij je rouw en verlies. Ik bied je begeleiding om weer midden in het leven te kunnen staan, op een manier die bij jou past.

Hoe dan?

Jij weet al dat je dit wilt. Jij voelt dat verlangen om weer te leven, om weer écht te leven. En eigenlijk is deze vraag dan helemaal niet nodig. 

Het gaat niet om de hoe. Het gaat om de uitkomst. Jouw leven. Dus scroll gerust naar beneden om je direct kennis te maken.

Maar natuurlijk deel ik ook graag iets met je over jouw traject, waarin we het off- en online samenwerken combineren.

In een online intake krijgen we boven tafel wat aandacht nodig heeft. Vervolgens kom jij live bij mij op locatie. Niet drie kwartier, niet een uurtje, want we hebben meer nodig om goede stappen te nemen. Je komt dus een paar uur, zodat wij alle tijd hebben om uitgebreid aan de slag te gaan.  Juist zo kun je stappen zetten, ruimte geven, kilometers maken.

Die livedag doen we niet één, maar drie keer in dit traject. Tijdens deze dagen is er alle ruimte om te schrijven, vorm te geven met beeld en kleur, aandacht voor jouw rouwproces, aandacht voor je lijf; we zetten in wat voor JOU nodig is, helemaal op maat. Want rouw gaat om jou. En leven gaat om jou.

Vanuit de livedagen weten we wat aandacht nodig heeft, waar jij mee aan de slag mag. Tussen de livedagen door spreken we elkaar via Zoom. Gedurende het traject ben ik jouw vinger aan de pols en jouw steun in de rug. Hiervoor krijg je toegang tot De vRouwclub. Ik laat je ruimte maken voor rouw en zet je aan het werk. Liefdevol én stevig. Want het doel is dat jíj weer in dat leven komt te staan.

De ervaring van Chantal

"Voor ik bij Arianne kwam had ik al heel wat trajecten doorlopen (burn-outcoaching, yoga, fysio, alle zelfhulpboeken, orthomoleculair arts), maar alle emoties, verdriet, schaamte en vermoeidheid waren in mijn lijf vast gaan zitten, met als complete verkramping en overprikkeling tot gevolg. In twee jaar tijd verloren we drie ouders, werd mijn man ernstig ziek, had corona grote impact en moest ik mijn bedrijf uiteindelijk verkopen; een hoop vormen van rouw. Het was te veel allemaal. Doordat ik het voor iedereen goed en comfortabel wilde maken, stond ik in overlevingsstand en voelde ik zelf eigenlijk niets meer. Ik wist dus ook niet hoe te verwerken, het was chaos in mijn hoofd en lijf. Samen met Arianne zette ik alle gebeurtenissen en emoties op een rij. Eén voor één plozen we die uit, op een manier die bij mij paste. Je hoeft de situatie namelijk niet opnieuw te doorleven, maar wel de emotie die erbij hoorde ruimte te geven. En dat klinkt zo makkelijk: 'laat het er maar zijn', maar dat is juist zo moeilijk, zeker als je in overlevingsstand staat.

Arianne liet me zien dat je eerst écht ruimte moet maken, door even helemaal niet te moeten van jezelf, door te lummelen. Ze liet zien dat je jezelf niet hoeft te veroordelen om wat er gebeurd is (daar heb ik echt elke dag bewust mee bezig moeten zijn voordat het lukte), maar daarna kwam er ook ruimte voor gevoel.

Geen quick fix, dit had tijd nodig. Klinkt saai, maar is echt zo. Het vroeg om heel lief zijn voor mezelf. Toen we het traject afrondden, was ik er nog niet helemaal, maar had ik wel alle tools om stapje voor stapje zelf verder te werken. En nu kan ik gelukkig zeggen dat mijn lijf ontdooit en steeds meer ontspannen voelt, de overprikkeling wegtrekt en ik weer heerlijke energie voel.

Bij Arianne voelde ik me veilig. Ik kon en durfde zonder oordeel echt alles met haar bespreken. Ze hield me tussentijds een beetje in de gaten, zodat het voelde dat ik er niet alleen voor stond, maar we hebben vooral ook veel gelachen (en gehuild) en ik zou iedereen die op wat voor manier dan ook vastloopt een traject met haar gunnen."

Maatwerk voor jou

In de praktijk is dit wat je ongeveer kunt verwachten:

 • Uitgebreide intake
 • Livedag 1
  • Jouw verlies of verliezen in woord en beeld
  • Met liefde voor je lijf, hart en hoofd
  • Wat wil aandacht?
 • Tussentijdse zoomsessie om stappen te blijven zetten
 • Livedag 2
  • Wandelen door jouw circle of life
  • Wat wil aandacht?
  • Van weghouden naar verhouden
 • Tussentijdse zoomsessie om stappen te blijven zetten
 • Livedag 3
  • Op ontdekkingstocht naar de sparkle of life
  • Wat heb je daarin nodig, wat moet er gebeuren?
  • Met liefde voor je lijf, hart en hoofd
 • Laatste zoomsessie om alles uit jouw traject te borgen in je dagelijkse leven.

Daarnaast krijg je gedurende je traject toegang tot De vRouwclub, om daar al je vragen te stellen en stappen te blijven zetten in jouw proces.

Individuele begleiding: van rouw naar leven

VIP-TRAJECT

inclusief intake

3 livedagen

On- en offline

omgaan met verlies én ruimte om te ontdekken wie jíj bent in dit alles

Een uitgebreid traject t.w.v 1997,-

Maar jij krijgt op dit moment 1000,- kado.

DUS TIJDELIJK INVESTEER JE SLECHTS 995,-

Je betaalt in vijf maandelijkse termijnen à 199,-

Gun jezelf de kans om aan de slag te gaan met rouw en leven.
Er is leven ná verlies. Pak dat leven, door het verlies te verweven in je leven.

Wauw. Jij wilt dit. Jij durft aan de slag te gaan met jouw verlies. Jij wilt weer leven, de sparkle ervaren, weer midden in dat leven kunnen staan. En jij wilt daarvoor stappen zetten in jouw persoonlijke VIP-traject.

Ik wil je vragen onderstaand forumlier kort in te vullen. Dat mag in een paar woorden. Het helpt mij om me goed voor te bereiden op ons kennismakingsgesprek. Na het verzenden ontvang je binnen enkele werkdagen een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek via Zoom (online dus). In dat gesprek beslissen we of dit traject geschikt voor jou is en wanneer we starten. Zie ik je snel?

De livedagen zijn op woensdag of donderdag. Ben je bereid om binnen dit traject de tijd te investeren en in te plannen die nodig is?


Wie ik ben?

Mijn naam is Arianne Wennekes, 36 zomers jong en gecertificeerd rouwbegeleider. In 2007 studeerde ik af als verpleegkundige, waarna ik jarenlang werkzaam was in de zorg. Ondanks het plezier miste ik die échte vonk in het werk, het échte van betekenis zijn.

Een aantal jaren geleden hield ik een heel bijzonder kindje in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ons kleine meisje overleed toen ze vier weken oud was aan de gevolgen van een hartafwijking. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben.  

Eén ding wist ik zeker: het einde van haar leven was niet het einde van ons leven. Integendeel. Ik gooide veel in mijn leven om. Dat ging niet vanzelf. Wel sta ik nu aan het roer. Ik geniet, verbind en heb lief en laat dat leidend zijn in de dingen die ik doe. Ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood. Je laten zien dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Op de opleiding tot rouwbegeleider heb ik die ene missing link gevonden, het vuurtje is aan. Ik wil jou begeleiden dwars door die tegenslag heen, richting dat LEVEN.

Ook jij kunt deze kans aanpakken. Wacht niet langer en schrijf je in.

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!