Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

KRIJG GRIP OP ROUW EN LEVEN MET DE KRACHT VAN SCHRIJVEN

 • Iemand die je onwijs dierbaar is, is overleden. Een storm aan gevoelens en emoties raast door je lijf en hoofd. Het benauwt je. Hoe krijg je rust en enigszins grip op al die emoties? Jij hebt niet zo'n behoefte aan tegenover iemand zitten en in gesprek gaan. Liever ga je zelf aan de slag, op jouw manier en in jouw tijd.
 • Dit level van rouw is nieuw voor je. Je hebt geen idee waar in die hele brij je beginnen moet. Want dat is wat je wil. Die brij ontwarren.
 • Jij verlangt naar grip op de storm aan gevoelens en emoties. Rust in je hoofd. Orde in de chaos. En het liefst pak je die rouw bij kop en kont, zodat je er invloed op hebt. Op jouw tijd. Op jouw manier. Met iemand achter de hand aan wie je vragen kunt stellen als je tóch ergens tegenaan loopt.
 • Jij wilt weer ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt in je rouw, om zo ook weer te kunnen LEVEN. Zonder dat je per se met iemand moet praten. Zonder dat je hoeft te luisteren naar het verhaal van die ander. Gewoon, zuiver afgestemd op jezelf. Hoe fijn zou dat zijn?

Dat kan!

"Mijn rouwtherapeute raadde me aan te starten met schrijven,
maar ja, hoe begin je daar dan mee?"

Schrijf je Rouw is perfect voor jou, vanwege...

 • Gerichte schrijfopdrachten
  Je hoeft niets te bedenken. De opdrachten staan voor je klaar. Jij schrijft over alle aspecten die bij rouw komen kijken.
 • Unieke manier van schrijven
  Deze manier van schrijven geeft je grip op emoties en gevoelens, je krijgt nieuwe inzichten en ontdekt wie je nú bent en wat je nodig hebt.
 • Van denken naar voelen
  Door het schrijven zak je in je gevoel. Als je durft te voelen, dwars door je weerstand heen, komt er rust voor terug. Ruimte om weer te leven. 
 • Bijzonder herinnerdocument
  Jouw rouwwoorden verzameld, jouw herinneringen verwoord, maar óók een leidraad om terug te lezen wie jij bent en wat jij nodig hebt in rouw en leven.
 • Stok achter de deur
  Er ploft automatisch een nieuwe les in je inbox, een herinnering om aan de slag te gaan. Het is jouw duwtje in de rug om actief bezig te zijn met jouw rouw
  .

Gun jezelf de helende kracht van het verwerkend schrijven. Pak de gelegenheid om jezelf opnieuw te ontdekken. Schrijven schept ruimte voor al het moeilijks én al het moois. Het laat je weer kleur, liefde en leven ontdekken, waardoor er bij jou weer ruimte komt voor LEVEN.

"Door de heldere opdrachten van Schrijf je Rouw
lukte het mij weer om te schrijven over
mijn gedachtes en gevoelens.
Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen."

Hoe werkt Schrijf je Rouw?

Na je inschrijving ontvang je elke twee weken een mail met e-book en video, met daarin concrete schrijfopdrachten, informatie over rouw, rouwverwerking én schrijftips. Elke module heeft zijn eigen thema. Indien gewenst maak je gedurende het programma gebruik van mijn ondersteuning per mail als je vragen hebt, iets wilt delen of ergens tegenaan loopt. 

Voor wie?

Schrijf je Rouw richt zich specifiek op mensen die een dierbare verliezen. De opdrachten zijn gericht op verlies door overlijden, of het nu gaat om (een van) je ouders, je partner, broer, zus of kind. Het programma (en mijn begeleiding) richt zich veelal op vrouwen, maar Schrijf je Rouw kan ook prima door mannen worden gevolgd.

"Ik ben nooit echt een prater geweest,
maar ik gaf de woorden nu aan het papier,
wat voor mij letterlijk een manier van uiten was."

-Wendy-

Jij krijgt:

 • Toegang tot het volledige online programma Schrijf je Rouw waarin jij álle aspecten van het rouwproces al schrijvend aantikt en waarmee je een waardevol document opbouwt.
 • Twee toffe bonuslessen creatief schrijven rondom rouw.
 • Begeleiding per mail. Je kunt mij gedurende het programma mailen over wat je ontdekt, waar je tegenaan loopt en hebt de mogelijkheid al je vragen te stellen.

 

Jij investeert €197,- en ontvangt daarvoor het volledige programma van een halfjaar!

Dus wacht niet langer en start vandaag nog, omdat ook jij toe bent aan rust, ruimte, grip op rouw en de zin om weer te leven.

Betalen in twee termijnen is mogelijk. 

"Schrijf je Rouw heeft me ongelofelijk veel gebracht. 
De teksten zijn zo opgebouwd dat ze naar de opdracht toewerken, waardoor
je pen als vanzelf begint te schrijven en er onverwachte antwoorden
naar boven komen. Het was helpend. Nu kan ik weer verder, zonder het verlies
achter me te laten."

Goed om te weten:

 • Schrijf je Rouw richt specifiek zich op mensen die een dierbare verloren zijn. Wil jij schrijven over een andere vorm van verlies? Dat kan, het is dan aan jou om de opdrachten om te vormen naar jouw situatie. Neem daarover gerust even contact op.
 • Schrijfervaring is niet nodig! Het gaat hier niet om hoe je de dingen verwoordt, het gaat erom dat je ze verwoordt, dat je ze letterlijk ruimte geeft. 
 • De diverse opdrachten zijn allemaal gericht op het doorléven en doorwerken van rouw en het ontdekken van hoe jij weer in het leven wilt staan. 
 • Je bent in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met rouw, indien gewenst combineer je het programma met mijn rouwbegeleiding. 

Wie is Arianne?

Mijn naam is Arianne, opgeleid rouwbegeleider, tekschrijver en het gezicht achter Schrijf je Rouw. Ik ben getrouwd met Maurice en moeder van Julian en Aimée.  

In 2016 werd onze oudste, Julian, geboren. Een jaar later was ik zwanger van onze dochter, Aimée. In de zwangerschap hoorden we dat ze een hartafwijking had en na haar geboorte bleek een operatie niet mogelijk. We genoten thuis met haar zolang het kon. Na vier weken overleed ze. Terwijl zij haar laatste adem uitblies, voelde ik een heftige pijn in mijn hart, alsof mijn dochter van me afgescheurd werd.

Een diep dal volgde. Een zoektocht naar een waardevol, mooi en ook weer gelukkig leven zonder haar. Ik ken de reis door het land van rouw. In de achtbaan aan emoties en gevoelens schreef ik alsof mijn leven er vanaf hing. Het schrijven was mijn lijntje naar de buitenwereld én naar mezelf. Het hielp me grip krijgen op al die verschillende aspecten van rouw. Het hielp me ontdekken wie ík was in deze rouw en wat ik nodig had. Het hielp me om al die prachtige herinneringen gedetailleerd te omschrijven, om haar zo voor eeuwig bij me te houden. Het resulteerde in mijn boek Zwarte Roze Wolk - Over liefde en loslaten. Ik voelde een sterke drang om deze kracht van schrijven te delen. Een jaar later gaf ik een eerste training aan huis: Schrijf je Rouw was geboren. Inmiddels volgden al heel wat mensen de online variant. Ik gun jou grip op rouw en begeleid jou middels mijn programma op jouw ontdekkingstocht. Loop jij met me mee?

Nog niet genoeg over mij? Lees dan hier verder.

"Tot ik aan Schrijf je Rouw begon, lukte het mij niet om mijn
gedachten en gevoelens op papier te krijgen.
 
Juist door te schrijven volgens heldere, afgebakende
opdrachten lukte het mij om weer te schrijven."

Op de hoogte blijven? Volg Schrijf je Rouw dan op Facebook en/of Instagram!