Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Rouw- en levensbegeleiding

Jij kreeg te maken met verlies. Het overlijden van een dierbare, een onvervulde kinderwens, verlies van gezondheid of lichaamsfuncties, een scheiding... Je mist iets dat of iemand die een belangrijke plaats innam in jouw leven. Je gevoelsleven ligt overhoop, je dagelijks leven misschien ook wel. En dat terwijl je midden in het leven stond en de hele wereld om je heen nu doordraait. Zij wel. Zij bouwen, groeien en leven door. Maar jij zit met een gat in je hart en de losse eindjes van je leven in je handen. Hoe pak je je leven weer op? Hoe breng je orde in deze chaos? Hoe krijg je weer grip op je gevoel en op je leven? Je zult opnieuw moeten leren leven in een wereld om je heen die doordraait, terwijl jouw leven ineens zo anders geworden is.

Luisterend oor en spiegel

Zoek jij iemand die met je meeloopt, die jou helpt een antwoord te formuleren op de vraag: hoe nu verder? Zoek jij iemand die luistert, de volle aandacht heeft voor jouw verhaal, snapt waar jij het over hebt, maar jou ook durft te spiegelen en inzicht geeft in je handelen? Dan ben ik er voor je. Ik weet wat rouwen is, waar je tegenaan loopt en ondersteun jou in dat proces. Bij het ontrafelen van de rouw, het zorgen voor jezelf en het zetten van stappen in je nieuwe leven.

Vind jezelf opnieuw uit

Als rouwbegeleider ondersteun ik jou in jouw proces. Rouwen is hard werken, dat weet ik uit ervaring. Het zet je leven op zijn kop en kan je overspoelen. Maar in dit proces krijg je ook een kans om jezelf en jouw leven opnieuw uit te vinden.

Samen gaan we aan de slag. Ik luister naar jouw verhaal, we ontdekken welke impact het verlies heeft of welke impact de verliezen hebben. Want vaak verlies je meer dan dat ene verlies waar je voor aan de bel trekt.

We hebben aandacht voor rouw en kijken samen hoe jij opnieuw vorm, zin en betekenis kunt geven aan je leven. 

Als jouw coach, mentor en begeleider ondersteun ik jou in je zoektocht het leven in.

Zodat jij op de juiste manier ruimte kunt maken voor rouw én voor genieten.

Zodat jij ontdekt hoe jij in het leven wilt staan en hoe je jouw verlies of verliezen daarin verweeft. 

Zodat jij ontdekt wie jij tot nu toe was, wie jij bent en wie jij wilt zijn in het verhaal van jouw leven.

Ik bied niet alleen begeleiding bij je rouw en verlies. Ik bied je begeleiding om ook weer vol in dat leven te kunnen staan, op een manier die bij jou past.

 

Kies voor rouwbegeleiding

We gaan samen in gesprek om te zien wat jouw situatie is en hoe jij grip krijgt op jouw rouw en verdriet. Er is volledige aandacht voor jou en jouw situatie en begeleiding op de nieuwe weg die je nu in moet slaan. Wil je aan de slag met de vragen die het leven je nu ineens geeft en/of wil je leren om (andere) keuzes te maken in het leven?

De rouwbegeleiding bied ik grotendeels online via Zoom. Dat betekent dat het niet uitmaakt waar jij woont. Je hoeft geen praktijkruimte te bezoeken, maar wordt begeleid vanuit je eigen huis. Zo mogelijk en gewenst spreken we ook een keer offline af, om zo bijvoorbeeld ook creatief aan de slag te gaan of om samen een mooie wandeling te maken in de natuur.

Ik help je op weg en zorg dat jij stappen gaat zetten. Je vraagt eenvoudig rouwbegeleiding aan door mij te mailen of boek direct een gratis kennismaking (het bakkie troost) in de agenda.

Rouwbegeleiding die bij jou past

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Net als de gesprekken doen we dat online, via Zoom. We maken kort kennis met elkaar, kijken of jij en ik bij elkaar passen en of ik jou de juiste hulp kan bieden. 

Bij een wederzijdse klik volgt het intakegesprek, waarin we uitgebreid ingaan op jouw situatie. Samen stellen we vast waar het knelt en waar je naartoe wilt werken. Je krijgt dus altijd rouwbegeleiding op maat

In de gesprekken die volgen nemen we alle ruimte voor rouw. We ontdekken hoe rouw in jouw leven doorwerkt en kijken wat jij nodig hebt op dit moment en wat je nodig hebt om weer een leven en toekomst op te bouwen. Na onze gesprekken ben jij in staat om jouw pad op eigen benen verder te wandelen en vorm te geven.

Rouwbegeleiding op maat

6 maanden

inclusief uitgebreide intake

omgaan met verlies én ruimte om te ontdekken wie jíj bent in dit alles

€ 799,-

Je betaalt in zes maandelijkse termijnen.

Gun jezelf de kans om aan de slag te gaan met rouw en leven.
Er is leven ná verlies. Pak dat leven, door het verlies te verweven in je leven.
Boek direct een gratis bakkie troost in de agenda om kennis te maken met Arianne.

Wie ik ben?

Mijn naam is Arianne Wennekes, 35 jaren jong en gecertificeerd rouwbegeleider. In 2007 studeerde ik af als verpleegkundige, waarna ik jarenlang werkzaam was in de zorg. Met hoeveel plezier ik dat ook deed, toch miste ik die échte vonk in het werk, het échte van betekenis zijn.

Een aantal jaren geleden hield ik een heel bijzonder kindje in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ons kleine meisje overleed toen ze vier weken oud was aan de gevolgen van een hartafwijking. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben.  

Ik gooide veel in mijn leven om. Dat ging niet vanzelf. Wel sta ik nu aan het roer. Ik geniet, verbind en heb lief en laat dat leidend zijn in de dingen die ik doe. Ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood, dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Op de opleiding tot rouwbegeleider heb ik die ene missing link gevonden, het vuurtje is aan. Ik wil anderen begeleiden dwars door die tegenslag heen, richting dat LEVEN.

 

Ook jij kunt deze kans aanpakken. Hoe? Dat onderzoeken we samen in jouw persoonlijke rouw- en levensbegeleiding. We ontdekken de stappen die jij kunt en wilt zetten en als jouw coach, mentor en begeleider ondersteun ik jou in dat proces. Samen loop je namelijk een stuk verder dan alleen.

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!