Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Rouw- en levensbegeleiding

Jij kreeg te maken met verlies. Verlies kan over vele dingen gaan: het overlijden van een dierbare, een onvervulde kinderwens, het inleveren van je gezondheid of lichaamsfuncties, een scheiding... vul maar in. Je mist iets dat of iemand die een belangrijke plaats innam in jouw leven. Je gevoelsleven ligt overhoop, je dagelijks leven misschien ook wel. En dat terwijl je midden in het leven stond en de hele wereld om je heen nu doordraait. Zij wel. Zij bouwen, groeien en leven door. Maar jij zit met een gat in je hart en de losse eindjes van je leven in je handen. Je vraagt je af hoe je je leven weer oppakt en hoe je orde aanbrengt in deze chaos. Hoe krijg je weer grip op je gevoel en op je leven? Hoe moet je je leven weer gaan leiden? Je moet opnieuw leren leven in een wereld om je heen die doordraait, terwijl jouw leven ineens zo anders geworden is.

Ben jij een vrouw die nog midden in het leven stond tot dit verlies je trof? En zoek jij iemand die met je meeloopt, die jou helpt een antwoord te formuleren op de vraag: hoe nu verder? Jij zoekt iemand die luistert, de volle aandacht heeft voor jouw verhaal, snapt waar jij het over hebt, maar jou ook durft te spiegelen en inzicht geeft in je handelen. Iemand die weet wat rouwen is, waar je tegenaan loopt en die jou kan ondersteunen in dat proces. Iemand die jou ondersteunt bij het zorgen voor jezelf en bij het zetten van stappen in je nieuwe leven.

Dan ben je hier op de juiste plek.  

Samen op weg

Als rouwbegeleider ondersteun ik jou in jouw proces. Rouwen is hard werken, dat weet ik uit ervaring. Het zet je leven op zijn kop en kan je overspoelen. Maar in dit proces krijg je ook een kans om jezelf en jouw leven opnieuw uit te vinden.

Samen gaan we aan de slag. Ik luister naar jouw verhaal, samen kijken we welke impact het verlies heeft of welke impact de verliezen hebben. Want vaak verlies je meer dan dat ene verlies waar je voor aan de bel trekt.

We hebben aandacht voor rouw en kijken samen hoe jij opnieuw vorm, zin en betekenis kunt geven aan je leven. 

Als jouw coach, mentor en begeleider ondersteun ik jou in je zoektocht het leven in.

Zodat jij op de juiste manier ruimte kunt maken voor rouw én voor genieten.

Zodat jij ontdekt hoe jij in het leven wilt staan en hoe je jouw verlies of verliezen daarin verweeft. 

Zodat jij ontdekt wie jij tot nu toe was, wie jij bent en wie jij wilt zijn in het verhaal van jouw leven.

Ik bied niet alleen begeleiding bij je rouw en verlies. Ik bied je begeleiding om ook weer vol in dat leven te kunnen staan, op een manier die bij jou past.

 

Kies voor rouwbegeleiding

We gaan samen in gesprek om te zien wat jouw situatie is en hoe jij grip krijgt op jouw rouw en verdriet. Er is volledige aandacht voor jou en jouw situatie en begeleiding op de nieuwe weg die je nu in moet slaan. Wil je aan de slag met de vragen die het leven je nu ineens geeft en/of wil je leren om (andere) keuzes te maken in het leven?

De rouwbegeleiding bied ik grotendeels online via Zoom. Dat betekent dat het niet uitmaakt waar jij woont. Je hoeft geen praktijkruimte te bezoeken, maar wordt begeleid vanuit huis. In de lange trajecten spreken we indien mogelijk ook een keer offline af, om zo bijvoorbeeld ook creatief aan de slag te gaan of om samen een mooie wandeling te maken in de natuur.

Ik help je op weg en zorg dat jij stappen gaat zetten. Je vraagt eenvoudig rouwbegeleiding aan door mij te mailen of boek direct een gratis kennismaking (het bakkie troost) in de agenda.

Rouwbegeleiding die bij jou past

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Net als de gesprekken doen we dat online, via Zoom. In het kennismakingsgesprek maken we kort kennis met elkaar, kijken we of jij en ik bij elkaar passen en of ik jou de juiste hulp kan bieden. 

Ervaren we beiden de klik? Dan volgt het intakegesprek, waarin we uitgebreid ingaan op jouw situatie. Samen stellen we vast waar het knelt en waar je naartoe wilt werken. Je krijgt dus altijd rouwbegeleiding op maat. 

In de gesprekken die volgen nemen we alle ruimte voor rouw. We ontdekken hoe rouw in jouw leven doorwerkt en kijken we wat jij nodig hebt op dit moment en wat je nodig hebt om weer een leven en toekomst op te bouwen, zodat je na onze gesprekken in staat bent om jouw pad op eigen benen verder te wandelen.

Rouwbegeleiding op maat

6 maanden

inclusief uitgebreide intake

omgaan met verlies én ruimte om te ontdekken wie jíj bent in dit alles

€ 799,-

Betalen in termijnen is mogelijk

De gesprekken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en ga je dus aan als een investering in jezelf.

Gun jezelf de kans om aan de slag te gaan met rouw en leven.
Er is leven ná verlies. Pak dat leven, door het verlies te verweven in je leven.
Boek direct een gratis bakkie troost in de agenda om kennis te maken met Arianne.

Wie ik ben?

Mijn naam is Arianne Wennekes, 35, getrouwd en mama van twee. In 2007 studeerde ik af als verpleegkundige, waarna ik jarenlang werkzaam was in de zorg. Met hoeveel plezier ik dat ook deed, toch miste ik die échte vonk in het werk, het échte van betekenis zijn.

Een aantal jaren geleden hield ik een heel bijzonder kindje in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ons kleine meisje overleed toen ze vier weken oud was aan de gevolgen van een hartafwijking. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben.  

Sindsdien heb ik veel omgegooid in mijn leven. Dat ging niet vanzelf. Wel sta ik nu aan het roer. Ik geniet, verbind en heb lief en laat dat leidend zijn in de dingen die ik doe. Ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood, dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Op de opleiding tot rouwbegeleider heb ik die ene missing link gevonden, het vuurtje is aan. Ik wil anderen begeleiden dwars door die tegenslag heen, richting dat LEVEN.

 

Ook jij kunt deze kans aanpakken. Hoe? Dat onderzoeken we samen in jouw persoonlijke rouw- en levensbegeleiding. We ontdekken de stappen die jij kunt en wilt zetten en als jouw coach, mentor en begeleider ondersteun ik jou in dat proces. Samen loop je namelijk een stuk verder dan alleen.

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!