Schrijf je Rouw

Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Ontdek jouw reis door het land van rouw

Als iets je leven compleet overhoop haalt, is het rouw. Rauwe rouw. Ineens verandert alles.
Na het verlies van je man, vrouw, kind, ouders, broer, zus, goede vriend of... breekt er onherroepelijk een nieuwe dag aan.
De dagen rijgen zich aaneen en je leert je opnieuw bewegen in de wereld. Maar jouw wereld is compleet veranderd. Hoe doe je dat? Rouwen en je weer verhouden tot dat leven?

Ieder mens rouwt op zijn eigen manier

Ieder mens rouwt op een eigen manier, op een eigen tempo. Jij dus ook. Je zoekt daarin naar jouw weg en jouw manier. Wat betekent dit verlies voor jou? Hoe nu verder? Hoe neem je dat verdriet en gemis mee én creëer je weer een betekenis- en vreugdevol leven?

 

Dat kan. Ook voor jou.

Een leven waarin het missen er mag zijn, zonder dat het je hele dag bepaalt.

Een leven waarin er ruimte is voor rouw én waarin er ruimte is voor genieten.

 

Durf jij daarvoor diep in je hart te kijken? Durf je woorden te geven aan dat wat leeft, aan dat scala aan gevoelens dat komt kijken bij rouw? Rouw gaat niet alleen over verdriet en gemis. Rouw gaat over boosheid, angst, fijne herinneringen, liefde, de confrontatie met jezelf. Als jij ruimte durft te maken voor al deze gevoelens, als jij onder ogen durft te zien waar rouw jou geraakt heeft en de zoektocht aandurft naar wie je nu bent zonder... Dan is ook voor jou dat leven weer mogelijk.

Maar hoe doe ik dat? Leven met missen én met plezier?

Hoe je dat doet? Op een manier die bij jou past. Bij mij kom je voor maatwerk.

Al schrijvend, pratend of creatief bezig zijnde handen en voeten geven aan jouw verhaal.

Jouw verhaal van rouw, van missen en verdriet. Jouw verhaal van liefde, in je hart bewaren en weer genieten van het leven.

Weten wat bij jou past? Klik snel op één van de blokken hieronder.

Al schrijvend rouw in je leven verweven

Geef woorden aan dat wat leeft en krijg grip op rouw en leven.

  • Concrete, diepgaande schrijfopdrachten.
  • Wandel de volledige weg door het land van rouw en leven.
  • Krijg inzicht in wat jíj nodig hebt, ontdek waar jouw verdriet zit en waar jij behoefte aan hebt.

Vanuit liefde leven met gemis

Samen duiken we in jouw verhaal. Wat schuurt, wat raakt en waar wil je naartoe?

  • 1-op-1 en volledig op maat.
  • Gesprekken, creatief, schrijven, wandelen; we doen wat bij jóu past.
  • Verweef verdriet en gemis in je leven en ontdek hoe jij vanuit liefde weer vol kunt leven.

De plek om te delen, leren en ervaren

De vRouwclub is een uniek platform voor vrouwen die rouwen. 

  • Forum met ervaringsgenoten en begeleiding.
  • Gratis deelname aan masterclasses en workshops rondom rouw, verlies en leven.
  • Wekelijkse check-in met coaching/ rouwbegeleiding.

 NIEUWS: Dag van Liefde & Rouw

Op zaterdag 24 september is er weer een Dag van Liefde & Rouw. Een workshopdag voor vrouwen die rouwen en die in het teken staat van de liefde in rouw. Een dag die om jou draait, waarin jij even helemaal mag zijn met jouw verhaal. We gaan schrijven, creatief aan de slag én je gaat aan de slag met je lijf.  Neem snel een kijkje bij alle informatie over deze bijzondere dag.

Download het gratis e-book Schrijf je Rouw

Nieuwsgierig naar wat schrijven voor jou kan betekenen? Wil jij meer weten over Schrijf je Rouw? Vraag hieronder het gratis e-book Schrijf je Rouw aan, daarin vertel ik je alles over het programma en ik geef je tips wanneer je zelf aan de slag wilt met schrijven.

Over Arianne

Dat het leven soms grote lessen uitdeelt, weet ik als geen ander. Ik liep de nodige averij op in en door het leven, maar tijdens elke klap schreef ik, om te ontdekken wie ik ben te midden van al dat tumult. En na elke klap stond ik weer op.

Het leven gaf die klappen, terwijl ik midden in het leven stond. In een fase waarin iedereen aan het opbouwen was, trouwde, kinderen kreeg, namen wij afscheid van ons kind en onze verdere kinderwens. Hoe maak je ruimte voor rouw als de wereld om je heen doorgaat? Door te besluiten dat jouw leven anders mag. Ik geloof dat je ondanks én door tegenslag, pijn en verdriet kunt groeien. Ik gooide het roer om. Stopte met mijn baan in het ziekenhuis, ging aan de slag als tekstschrijver én volgde de opleiding tot rouwbegeleider. En nu sta ik hier, volop genietend van het leven. Intens en bewust levend in het hier-en-nu. Nooit zonder het verlies. Maar met een grote levenswinst.

Nooit leefde ik namelijk meer voluit dan nu, van mijn tenen tot mijn kruin. Juist door het overlijden van onze dochter Aimée leerde ik dat ik volledig mijzelf mocht worden. Meer over Arianne

Volg Arianne op Facebook en Instagram

Blogs

Wat is missen?

Missen. Als rouw je leven binnenkomt, is missen wel zo'n beetje de tweelingbroer die hij meeneemt. Rouw en missen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Missen neemt de ruimte in. Het pakt ruimte in je leven, je hart en kruipt voelbaar in elke vezel van je lijf. Het afwezige is ineens zo voelbaar aanwezig.

Lees meer »

Alles komt goed... Pardon?

Er hangt een spreuk bij ons op het toilet. Je weet wel, op zo'n verjaardagskalender, waarvan ik negen van de tien keer vergeet de bladzijde om te slaan en die daardoor dus nog geen functie heeft. Maar goed, op die kalender staan van die leuke spreuken. Vaak een klein doordenkertje of er is op een leuke manier gespeeld met taal. Zo ook de spreuk waar ik het vandaag met je over wil hebben. 'Alles komt goed, de rest niet.' Laat hem even op je inwerken... 

Lees meer »

Kun je weer gelukkig zijn na verlies?

Januari 2018. In mijn armen ligt het roerloze lichaampje van mijn dochter. In mijn hartstreek een hevige pijn. Zojuist is een deel van mijzelf doodgegaan en ik voel hoe mijn kind letterlijk van me wordt losgescheurd. Een week later draai ik haar mijn rug toe, wanneer we haar kleine babylichaampje achterlaten op de begraafplaats. Stap voor stap loop ik bij haar vandaan. Verder dan een moeder ooit van haar kind verwijderd hoort te zijn. Op het ritme van mijn stappen klinken slechts twee woorden in mijn hoofd. Nooit meer. Nooit meer. Nooit meer. Nooit meer mijn kleine meisje dichtbij. Nooit meer levend. Nooit meer écht gelukkig.

Lees meer »

Kun je rouw verwerken?

"Rouw verwerk je niet, afval verwerk je." Deze uitspraak hoorde ik in de afgelopen jaren vaak voorbijkomen. Vandaag komt de afspraak weer op mijn Instagram-tijdlijn voorbij en ik besluit er een blog aan te wijden. Ik herken het gevoel. Schrijf je Rouw heeft als slogan Al schrijvend rouw in je leven verweven. Ik kies bewust voor de term verweven. Maar het feit dat je rouw verwerken bijna niet meer hardop mag uitspreken, vind ik eigenlijk zonde. Klopt de weerstand tegen deze term wel? 

Lees meer »

5 tips om te schrijven bij rouw

Rouw brengt chaos met zich mee. Het betekent vaak chaos in je hoofd en in je leven. Schrijven is een fijne manier om orde te scheppen in de chaos. Wat is er gebeurd? Wat heeft je geraakt? Wie ben jij in je verdriet? Hoe wil je omgaan met die lege plek? Schrijven geeft je overzicht. Maar hoe pak je dat dan aan? Hoe schrijf je over je verdriet, hoe schrijf je over rouw? Ik deel op deze plek een aantal fijne tips om te schrijven in en over rouw.

Lees meer »

De kracht van herinneringen

Het is zondagochtend, einde van onze herfstvakantie en om het laatste beetje vakantiegevoel vast te houden maken we er een typische lazy sunday van. De tv staat aan, ieder doet zijn of haar ding, niks hoeft. Dan horen we ineens de eerste tonen van dat ene lied, dat ons direct herinnert aan ons kleine meisje. Al snel volgt de eerste zin. 'De zon komt op, maakt de morgen wakker.' De woorden zijn voldoende om de tijd weg te laten vallen.

Lees meer »