Ontdek hoe schrijven helpt bij verlies

Verlies, rouw, heftige of emotionele gebeurtenissen in je leven: ze raken jóu. In wie je bent, in hoe je je leven vormgeeft, in je dromen en verlangens, je toekomstperspectief. 

Schrijven is een krachtig middel om ruimte te geven aan al die gevoelens en emoties. Aangezien schrijven bij rouw en de pittige momenten in het leven mijn passie is én ik al veel effect van het schrijven heb mogen zien binnen de programma's en bijeenkomsten die ik organiseer, geef ik een live online workshop Schrijven Rondom Verlies.

Deze workshop is voor iedereen die al schrijvend wil ontdekken waar verlies raakt en hoe jouw verlangen naar leven met en ondanks verlies eruit ziet.  Dus...

Gaat dit over jou?

 • Je hebt te maken (gehad) met verlies of met gebeurtenissen die impact hebben gehad op je leven, op jou, op wie jij bent.
 • Je weet dat dit je geraakt en gevormd heeft en voelt dat het nodig is om stil te staan bij die impact, om eens even een pas op de plaats te maken en in alle rust ruimte te maken voor wat het geraakt heeft.
 • Je bent nieuwsgierig wat er in je binnenwereld leeft en of er misschien nieuwe dingen boven komen drijven in het schrijven.
 • Je hebt geen zin in een hele serie gesprekken, maar voelt wel behoefte om snel en effectief aandacht te geven aan dat wat jou raakt of geraakt heeft.

 

Dan is de schrijfworkshop echt voor jou. Of je nu schrijft rondom het verlies van een dierbare, een onvervulde kinderwens, een scheiding die of het verlies van contact dat je geraakt en gevormd heeft, over gebeurtenissen die de loop van je leven veranderden of waardoor jij je toekomstbeeld moest bijstellen: schrijvend kun je zoveel ruimte geven aan wat dit in jou in beweging heeft gebracht. Wat het geraakt heeft. Waar het pijn doet. Waar je verdriet voelt. Maar óók om te ontdekken waar je verlangen zit.  Wat je nodig hebt. Waar je naartoe wilt. En dat allemaal in slechts één dagdeel.

Er komt meer naar boven dan je denkt

"Bij Arianne heb ik de Dag van Liefde en Rouw gedaan en recent de schrijfmiddag meegedaan. Aantrekkelijke schrijfopdrachten, die op een mooie en integere manier begeleid worden door Arianne. Bijzonder dat er door het schrijven nog weer meer naar boven komt dan dat je van tevoren denkt. Voor mij wederom een waardevolle bijeenkomst met de bevestiging dat schrijven helpend kan zijn in een rouwproces (ongeacht het verlies recent of lang geleden is). Arianne is een fijne, vriendelijke en lieve begeleidster die door kan prikken op de momenten dat je het nodig hebt!"

-Irene-

Goed om te weten

 • De tijd die verstreken is sinds je verlies of de gebeurtenis doet er niet toe. Je wilt er nog iets mee en dús kun je meeschrijven. 
 • Schrijfervaring is niet nodig. Dit gaat om ruimte geven aan dat wat er leeft in je hart.
 • Of je al eerder deelnam aan één van mijn programma's en gewoon weer eens tijd wilt maken voor het schrijven óf dat je nieuwsgierig bent naar wat schrijven kan betekenen en op deze manier eens wilt snuffelen: jij bent welkom!

 

Deze online workshop is voor bijna iedereen. Dit is níet voor jou als je:

 • Echt een hekel hebt aan schrijven
 • Niet bereid bent om de blik naar binnen te richten en te voelen en ervaren waar rouw, verlies of een gebeurtenis je raakt

 

Maar ik ga ervan uit dat jij dit juist graag wilt! Dus scroll naar beneden, lees wat je kunt verwachten en meld je vandaag nog aan.

Wat gaan we doen?

We gaan een dagdeel lang schrijven. En geloof mij, die tijd vliegt voorbij. We maken kort kennis, ik vertel je iets over de kracht van schrijven en dan... aan de slag! 

In verschillende schrijfopdrachten bekijk je verlies (of de gebeurtenis waar jij over wilt schrijven) en de impact daarvan op je leven van verschillende kanten.

We kijken terug én we kijken naar de toekomst.

Je schrijft individueel, voor jezelf, dus er is alle ruimte om jouw zieleroerselen aan het papier toe te vertrouwen.

Daarnaast is er tussen de schrijfopdrachten door ruimte om te delen.
Neem je deel, dan ben je bereid om tussen de opdrachten door iets te delen. Dat hoeft níet te zijn wat je geschreven hebt. Maar het is fijn om met elkaar uit te wisselen hoe je het schrijven ervaart, wat het raakt, wat je opvalt. Zo vinden we bij elkaar een stukje (h)erkenning!

Ook krijg je dankzij het delen direct een stukje begeleiding/coaching on the spot. Want wat komt er uit jouw schrijven bovendrijven? Wat wil aandacht? Waar mag je misschien nog wat dieper op ingaan en wat neem je uit het schrijven mee?

Wanneer?

Op dit moment staat nog geen nieuwe datum gepland. Wil je graag deelnemen aan een volgende editie? Mail me dan gelijk even! 

De schrijfworkshop start om 13.00 uur. De eindtijd is enigszins afhankelijk van het aantal deelnemers en wat er zoal gedeeld wordt, maar om 16.00 uur ronden we sowieso af.

  Wat anderen zeggen

  "De schrijfmiddag over rouw en verlies bij Arianne was geweldig! Ze zette dwars door het beeldscherm een sfeer neer waarin ik me veilig voelde en kon openen. Openen naar mezelf en naar de anderen. Ik vond verder drie punten heel prettig in de workshop:

  • Arianne begeleidde de schrijfoefeningen zorgvuldig: een goede uitleg, rustige start met een kort meditatief moment en alle ruimte voor ieders schrijfervaring. 
  • Daarnaast gaf ze interessante informatie over de kracht van schrijven en hoe dat dan werkt.
  • Arianne luistert heel goed en heeft kennis van zaken. Voor iedereen had ze op maat gesneden tips, verdiepende vragen en warme aansporing.

  Kortom: een aanrader!"

  -Anneke-

   

  Ik heb me voor de schrijfmiddag ingeschreven om te kijken of dat voor mij ook een manier is om dingen van mij af te schrijven. Want met een eerdere oefening kon ik niet uit de voeten, daar snapte ik niks van. Maar nu jij alles stap voor stap uitlegt met oefeningen erbij wordt het een stuk begrijpelijker. Je hebt ook een mooie en heldere manier van dingen te benoemen en de juiste vragen te stellen. Dit zijn wel activiteiten om vaker aan mee te doen. Het heeft me wel verder geholpen in mijn rouwproces.

  -Annemargreet-

  Doe mee

  Je hebt niets anders nodig dan een vrije middag, een rustige ruimte, een internetverbinding en pen, papier, drinken en wat lekkers. Met elkaar maken we er een fijne, maar vooral hele waardevolle schrijfmiddag van, helemaal gericht op jóu.

  Voor maar 37,- neem ik jou mee in de wereld van het schrijven, krijg je een dagdeel lang ruimte voor jouw verhaal en ontvang je concrete handvatten om zelf verder te schrijven. Dit principe kun je namelijk altijd en overal toepassen. Tot slot weet je na deze workshop ook welke stappen jij te zetten hebt richting toekomst. Doe je mee?

  Op dit moment staat nog geen nieuwe datum gepland. Wil je graag deelnemen aan een volgende editie? Mail me dan gelijk even! 

  Na je aanmelding ontvang je een bestelbevestiging. Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een zoomlink. Zorg dat je het mailadres toevoegt aan je contactpersonen, zodat je de mail in je inbox ontvangt. Check zo nodig je spam.

  Wie is Arianne?

  Ik ben Arianne, 36 en werk rondom de thema's rouw en schrijven. Het leven raakt je op zijn tijd. En schrijven kan daarin een ongelofelijk helpend en krachtig middel zijn om te ontdekken wat het leven je te zeggen heeft, welke keuzes je mag maken en waar je hart naar verlangt. Het schrijven is fantastisch in te zetten als manier om naar binnen te keren. Zelf mocht ik de kracht van schrijven al zo vaak ervaren. Niet zo gek dus, dat die verschillende vormen van schrijven mijn handelsmerk geworden zijn en ik vanaf 2023 zelfs les mag geven aan rouwbegeleiders in opleiding over het inzetten van deze mooie methode. 

  Als je mij leert kennen, ontdek je dat ik een stille genieter ben, maar ook een enorme spraakwaterval kan zijn. Niets zo heerlijk als een avond bomen over het leven. Ik vraag je graag de hemd van het lijf om te ontdekken wie jij bent en wat je gevormd heeft, hoe je naar het leven kijkt, hoe we dat leven definiëren, wat het doel ervan is, wat geluk nu eigenlijk precies is. Puur genieten vind ik dat. 

  Mij maak je niet heel blij met feestjes of netwerkborrels waar het om koetjes en kalfjes gaat, maar tegelijk vind ik het wél heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen en mijn wereldbeeld te verbreden. Ik kom jou gewoon graag tegen op andere plekken!

  Had ik al gezegd dat ik dol ben op de kracht van schrijven trouwens? ;-) Kom gewoon een keertje meedoen aan een online schrijfworkshop, ik ontmoet je graag om zo samen meer over het leven te ontdekken!