Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Rouwcoaching - hoe het werkt

Je bent ingestapt in een traject voor rouwbegeleiding. Wat mooi dat je jezelf deze ruimte geeft. Op deze pagina geef ik je graag een stukje uitleg over hoe het een en ander werkt.

 

Zoomsessies

De rouwbegeleiding vindt (grotendeels) online plaats. In de welkomstmail heb je een zoomlink ontvangen. Dit is een link die je voor iedere sessie kunt gebruiken. Bewaar deze mail dus goed.

Zorg dat je op de momenten dat je een gesprek hebt staan, je de gelegenheid hebt om rustig te praten. 

Samen op weg

Als rouwbegeleider ondersteun ik jou in jouw proces. Rouwen is hard werken, dat weet ik uit ervaring. Het zet je leven op zijn kop en kan je overspoelen. Maar in dit proces krijg je ook een kans om jezelf en jouw leven opnieuw uit te vinden.

Mijn naam is Arianne Wennekes, 35, getrouwd en mama van twee kinderen. In 2007 studeerde ik af als verpleegkundige, waarna ik jarenlang werkzaam was in de zorg. Met hoeveel plezier ik dat ook deed, toch miste ik die échte vonk in het werk, het échte van betekenis zijn.

Een aantal jaren geleden hield ik een heel bijzonder kindje in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ons kleine meisje overleed toen ze vier weken oud was aan de gevolgen van een hartafwijking. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben.  

Sindsdien heb ik veel omgegooid in mijn leven. Dat ging niet vanzelf. Wel sta ik nu aan het roer. Ik geniet, verbind en heb lief en laat dat leidend zijn in de dingen die ik doe. Ik wil het levende voorbeeld zijn dat er leven is na tegenslag, na de dood, dat je weer ten volle kunt leven en genieten en dat het mogelijk is om (weer) op te staan en te LEVEN. Op de opleiding tot rouwbegeleider heb ik die ene missing link gevonden, het vuurtje is aan. Ik wil anderen begeleiden dwars door die tegenslag heen, richting dat LEVEN.

 

Ook jij kunt deze kans aanpakken. Hoe? Dat onderzoeken we samen in jouw persoonlijke rouwcoaching. We ontdekken de stappen die jij kunt en wilt zetten en als coach ondersteun jou in dat proces. Samen loop je namelijk een stuk verder dan alleen.

Investering rouwcoaching

We starten altijd met een gratis kennismakingsgesprek. Net als de gesprekken doen we dat online, via Zoom. In het kennismakingsgesprek maken we kort kennis met elkaar, kijken we of jij en ik bij elkaar passen en of ik jou de juiste hulp kan bieden. 

Hebben we beiden de juiste klik? Dan volgt het intakegesprek, waarin we uitgebreid ingaan op jouw situatie. Samen stellen we vast waar het knelt en waar je naartoe wilt werken. Na het intakegesprek kijken we samen nogmaals of je op de juiste plek bent en besluiten we of je gaat voor het korte of lange traject.

In de gesprekken die volgen nemen we alle ruimte voor rouw We ontdekken hoe rouw in jouw leven doorwerkt en kijken we wat jij nodig hebt op dit moment en wat je nodig hebt om weer een leven en toekomst op te bouwen, zodat je na onze gesprekken in staat bent om jouw pad op eigen benen verder te wandelen.

Kort traject

3 maanden

5 gesprekken
inclusief intake

€ 295,-

Lang traject

6 maanden

10 gesprekken
inclusief intake

€ 555,-

Een traject betaal je in maandelijkse termijnen

Gun jezelf de kans om aan de slag te gaan met rouw en leven.
Er is leven ná verlies. Pak dat leven, door het verlies te verweven in je leven.
Boek direct een gratis bakkie troost in de agenda om kennis te maken met Arianne.

Losse sessies

Duur Huidig tarief Tarief per 1-7-22
Intakegesprek 60-90 minuten € 75,- € 90,-
Individueel gesprek 45-60 minuten € 60,- € 75,-
Partner/gezinsgesprek 60 minuten € 95,- € 110,-

Op dit moment werk ik als rouwcoach en volg ik daarnaast de opleiding rouwbegeleiding voor verdere verdieping en expertise. Deze zal op 1 juli 2022 afgerond zijn. 

De gesprekken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en ga je dus aan als een investering in jezelf.

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!