Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Puur Verhaal

Naast Schrijf je Rouw is Arianne werkzaam als tekstschrijver. Een prachtig project dat zij samen met Emily van Mooiste Momenten Fotografie vormgeeft, is Puur Verhaal. Op deze pagina vind je alles over Puur Verhaal, je leest wat Puur Verhaal voor jou kan betekenen én je leest er de verhalen van Emily, Arianne en de mensen die toestemming hebben gegeven voor publicatie.

Arianne & Emily - Puur Verhaal

Puur Verhaal: jouw eerlijke verhaal in woord en beeld

Wij zijn Arianne & Emily en wij vertellen graag jouw echte verhaal. Het verhaal dat bij jou hoort, dat deel van jou is. Het verhaal dat misschien niet direct zichtbaar is. Wij helpen jou dit verhaal vertellen. Verhalen over fertiliteitsproblemen. Verhalen over rouw en verlies. Verhalen over (chronische) ziektes en beperkingen. Verhalen over mentale problematiek. Verhalen over eenzaamheid. Verhalen van kracht. Verhalen van positiviteit. Verhalen om door te geven en te delen.

Wat bieden wij?

Wij vertalen jouw verhaal in beelden en woorden. Wij gaan met je in gesprek over jouw echte verhaal. Wat is jouw verhaal? Wat raakt je daarin? Welke kracht van jou wordt zichtbaar in dit verhaal?

Wij vertalen dit voor jou in beeld en woord. Jij ontvangt jouw verhaal in een korte serie foto's én in tekst. Voor jezelf en -wanneer jij dat wilt- voor anderen. Wij vertellen jouw échte verhaal. Wij vertellen jouw eerlijke verhaal. Wij zijn Puur Verhaal.

Arianne schrijft de teksten, Emily of een van haar collega's van Mooiste Momenten Fotografie verzorgt de foto's.

Jouw levensverhaal in beeld

Zowel wijzelf als een aantal andere kandidaten zijn je voorgegaan. Zo krijg jij een indruk wat wij voor jou kunnen betekenen. Onderaan deze pagina vind je enkele voorbeelden, verschillende verhalen van verschillende mensen. Maar allemaal dragen ze dezelfde elementen in zich: tegenslag, verdriet én kracht. 

Hoe leggen wij jouw levensverhaal vast?

Wanneer jij ons vraagt om jouw verhaal in woord en beeld vast te leggen, zoeken wij met jou uit welke werkwijze passend is. Hoe uitgebreid is het verhaal? Zet je zelf al het een en ander op papier als uitgangspunt of bouwen wij het verhaal vanaf de eerste letter op?

Je wordt door Arianne geïnterviewd. De duur van het interview is afhankelijk van jouw verhaal en de eventuele teksten die jij zelf al aanlevert. 

Arianne schrijft jouw verhaal. Vervolgens bespreekt ze met de fotograaf van Mooiste Momenten Fotografie welke aspecten van het verhaal in beeld gebracht worden.

De fotograaf neemt contact met jou op en brengt jouw verhaal in beeld.

Je kunt kiezen voor een opgemaakt pdf-bestand met foto's en verhalen of voor het ontvangen van een tekstbestand en de losse foto's. Ga jij voor goud? Dan kies je voor een prachtig opgemaakt album met daarin jouw foto's en jouw verhaal, opgemaakt door Suus.

Foto: Mooiste Momenten Fotografie

Wat kost het vastleggen van jouw levensverhaal?

Wij werken met een prijs op maat. Dat doen wij niet vanuit geheimzinnigheid, maar dat doen wij omdat ieder verhaal en iedere situatie anders is. Zo wordt de ene persoon uitgebreid geïnterviewd en de ander zet zelf al een verhaal op papier of vult een vragenlijst in. De grootte van jouw verhaal, het aantal foto's en het eindresultaat dat jij wilt ontvangen, bepalen de prijs van jouw pakket. Zo kun je kiezen voor een tekstbestand en losse foto's, een mooi opgemaakt pdf-bestand of een gedrukt album. Neem gewoon eens contact op voor de mogelijkheden en boek een gratis kennismakingsgesprek! 

Verhalen in woord en beeld

Een impressie krijgen van onze verhalen? Hieronder vind je onze verhalen en de verhalen die wij mochten publiceren!

Het verhaal van Ingrid - als adoptie je leven beïnvloedt

Ingrid is 51 wanneer een heftige depressie haar leven totaal ontwricht. De sterke, energieke vrouw die ze was, verdwijnt als een kwetsbaar hoopje mens onder een dekentje op de bank. Na 51 jaar moet ze erkennen dat de start van haar leven meer invloed had dan ze ooit vermoedde. Wat betekent het wanneer de armen van de vrouw die jou baarde je niet liefdevol omarmen, maar je weggeven?

Het verhaal van Jannie - als je leven aan een zijden draadje hangt

Je lichaam vertelt je dat het niet goed gaat. Je trekt aan de bel, maar krijgt onvoldoende gehoor. En dan ineens lig je doodziek in het ziekenhuis. Het overkwam Jannie 21 jaar geleden. Het leven van haar en het kindje in haar buik hangt aan een zijden draadje. Welke sporen laat dat na in je leven?

Het verhaal van Bianca - als bevallen misgaat

Niet altijd staan we er bij stil dat tijdens een bevalling er gevaren zijn voor moeder en kind. Gelukkig maar. Toch werd Bianca geconfronteerd met de keerzijde van bevallen. Haar bevalling ging niet gemakkelijk, maar met haar meisje in haar armen leek alles achter de rug. Tot de placenta moest komen...

Het verhaal van Arianne - Rouw

"Op 16 december 2017 krijg ik om 15.47 uur het mooiste meisje van de wereld in mijn armen gelegd. Vers, warm en levend. De opluchting stroomt door mijn lijf. Ze is er, ze leeft! Ze opent haar diepblauwe oogjes en bekijkt de wereld om haar heen. Ik druk haar tegen me aan, duw mijn neus in haar nek en snuif die typische, ietwat weeïge, pasgeboren geur op. Mijn kind, ons kind. Ik voel onwijs veel dankbaarheid. Heel even is er alleen maar liefde en geluk. Geen zorgen, geen angsten, maar wij en zij, samen." De zwangerschap van Arianne verandert in een achtbaan wanneer de verloskundige een afwijking op de echo constateert. Na de bevalling voelt het even zo compleet. Tot 5 dagen na de bevalling het slechtste nieuws komt dat een ouder kan horen...

Het verhaal van Emily - Fertiliteit

"Als je ooit kinderen wilt, moet je nu stoppen met de pil." Zo begint het verhaal van Emily. Zwanger worden zou niet vanzelf gaan en de kans dat er geen kindje komt is groot. Een lange, heftige weg volgt. Uiteindelijk raakt Emily zwanger, de vreugde is groot. Maar dan blijkt dat niet alleen het zwanger worden niet vanzelf gaat. Ook het zwanger zijn en blijven is niet vanzelfsprekend...