Kom langs...

en krijg helder waar in jouw (levens)verhaal je pijn zit. Ontdek wat je nu achter je mag laten, op welke manier je dat wilt en vindt uit waar juist kracht zit in jouw verhaal. 

Jouw verhaal van kop tot staart

Soms gebeurt er zoveel, of is dat wat er gebeurd is zo intens, dat het helpt om je verhaal eens op een rij te zetten. Om samen het verhaal van jouw leven uit te pluizen, door te nemen, te bekijken. Wat zegt het je? In Jouw verhaal van kop tot staart is dat precies wat we doen. Samen brengen we orde aan in de chaos. We brengen je levenslijn in beeld en bekijken deze samen. Wat is er allemaal gebeurd? Hoe is je leven begonnen? Wat viel er zoal voor? Hoe was je kindertijd? Wat gebeurde er met je als puber of juist later, als volwassene? Hoe stond je in het leven? Welke impact hebben de gebeurtenissen die zich voordeden? Wat heb je daar geleerd? Hoe sloeg jij je daar doorheen? Waar zit de kop en waar zit de staart van die gebeurtenissen?

In een aantal gesprekken brengen we samen jouw (levens)verhaal in kaart. Zo krijg je overzicht - en daarmee rust. We kijken naar wat je pijn gedaan heeft én naar datgene waar je blij van werd en wordt. Wat was er fijn? Waar haal je kracht uit? Waar zit jóuw kracht? Zo ontstaat er een samenhang, een geheel, waarmee jij de toekomst weer in kunt.

Jouw verhaal van kop tot staart creëert inzicht, overzicht en rust en wie weet ontdek je wel een rode draad. Je ontdekt bijvoorbeeld waarom je doet wat je doet, je kunt gebeurtenissen op een nieuwe manier meenemen in je leven en het kan je zomaar de ruimte geven om je toekomst anders vorm te geven. Wat wil je achterlaten? Hoe ga jij de toekomst in? Jij hebt de regie in jouw leven. In Jouw verhaal van kop tot staart kijken we terug, juíst om de toekomst in te kunnen.

Aan het einde van onze sessies heb je niet alleen rust, inzicht en overzicht, maar ook (de basis van) een waardevol bewaardocument in handen waarin jouw leven zichtbaar wordt.

PRAKTISCH Jouw verhaal van kop tot staart
Waar Deels op locatie (omgeving Wijhe), waar mogelijk via Zoom
Investering € 75,- per uur
Tijdsduur Startgesprek 2 uur, daarna overleggen we wat nodig is. Reken op een aantal sessies van 1,5 - 2 uur.

Een kennismaking vooraf is standaard, om te ontdekken of de verhaalvorm passend is.  Vermeld in de opmerkingen waarvoor je boekt. Kennismaken doen we altijd digitaal, via Zoom. Je ontvangt vooraf een link.

Nog vragen? Scroll door voor de veelgestelde vragen. Staat je vraag daar niet tussen, stuur dan een mail, vertel waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen. Ik ontvang graag volledige informatie, zodat ik je goed kan antwoorden. Je ontvangt binnen 1 à 2 werkdagen bericht terug. 

Wie ik ben?

Mijn naam is Arianne Wennekes, 36 zomers jong en gecertificeerd rouwbegeleider. Jarenlang worstelde ik met mijn plaats innemen in het leven en mezelf op nummer één zetten. Dat laatste voelde onwaarschijnlijk egoïstisch, met als gevolg dat ik regelmatig anderen over mijn grenzen liet gaan en eerlijk gezegd geen idee had waar mijn grenzen lagen.

Begin 2018 hield ik een bijzonder kind in mijn armen -onze tweede, een prachtig meisje- en keek hoe zij in mijn armen langzaam haar laatste adem uitblies. Daar veranderde alles. Ze overleed aan de gevolgen van een hartafwijking toen ze vier weken oud was. In die luttele weken leerde ze ons waar het leven over ging. Aanwezig zijn, verbinden, genieten en jezelf en de ander liefhebben. Maar ook grenzen stellen. Leven op jóuw voorwaarden. Omdat het leven anders door je vingers glipt. Doodzonde.

Juist dankzij haar komst en haar overlijden dwong ze mij te duiken in het verhaal van mijn leven. Waarom deed ik wat ik deed? Waarom reageerde ik zoals ik reageerde? Wat had mij gevormd? Welke manieren van dealen met het leven mocht ik achter me laten? Welke kracht, die ik onderweg verloren was, mocht ik juist weer oppakken?

Het was een intense en ontroerende reis door mijn levensverhaal. Ik neem je graag mee door de jouwe. Laat je zien dat je ondanks jouw verhaal weer ten volle kunt leven en genieten en dat je daar zelf een stuk regie in hebt. Ga je mee op reis door jouw verhaal?

Is dit voor een specifieke doelgroep?

Ik richt me met name op vrouwen die verlies of impactvolle gebeurtenissen hebben ervaren in de breedste zin van het woord.

We werken alleen samen als na de kennismaking blijkt dat er sprake is van een wederzijdse klik. Ik werk graag met mensen die ondanks hun verdriet en ondanks de tegenslag wél weer verlangen naar het leven, maar niet (goed) weten hoe ze daar vorm aan moeten geven.

Wat kan ik verwachten van de kennismaking?

De kennismaking vind altijd online plaats, via Zoom. Je ontvangt van mij vooraf een Zoomlink. Heb je Zoom nog niet eerder gebruikt, zorg dan dat je de link alvast een keer aanklikt, om de nodige software te installeren.

In de kennismaking hoor ik graag van je wie je bent, wat je verhaal is en waar je naar verlangt. Wat verwacht je? Is dat reëel? Voelt dat voor mij ook passend? Voelen we een klik met elkaar? Kortom: we snuffelen een halfuurtje aan elkaar. Daarna is er alle ruimte en vrijheid voor ons beiden om te kiezen of we wel of niet samen aan de slag gaan.

Werkt dat wel, werken via Zoom?

Het korte antwoord? Ja. Veel van de begeleiding die ik tot nu toe gegeven heb, is online via Zoom geweest. Als jij bereid bent je open te stellen, dan maakt het niet uit of we in dezelfde kamer zitten of op afstand. Kennismaken doen we dus sowieso via Zoom.

Bij het werken met jouw levensverhaal is het prettig om wél samen in dezelfde ruimte te werken. Zeker in de eerste afspraak na onze kennismaking is dat van belang. We spreken dan af in Wijhe aan de keukentafel.

Hoe vaak spreken we af voor het levensverhaal?

Dat is echt volledig afhankelijk van jouw verhaal. In onze eerste afspraak zullen we de grote lijnen vaststellen. Daarna kijken we samen wat nodig is om nader te bekijken, wat we samen doen en waar jij zelfstandig mee aan de slag gaat.

Ik houd je nooit langer vast dan noodzakelijk.

Is er een wachtlijst?

Nee. Wel heb ik beperkt plek en voel ik heel bewust wie ik wel en niet wil begeleiden. Boek dus vooral vast even een online kennismaking.

Word het levensverhaal vergoed door de verzekeraar?

Nee, deze vorm van begeleiding wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Werkgevers willen soms wél een bijdrage leveren voor coaching of begeleiding, schroom dus niet om daar naar te informeren. Of informeer bij je bedrijfsarts of er mogelijkheden zijn.

Als jij start, verwacht ik dat het financiële deel geen bezwaar voor je is. Jij bent bereid om dit bedrag in jezelf te investeren.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail, vertel waar je tegenaan loopt en wat je graag zou willen. Ik ontvang graag volledige informatie, zodat ik je goed kan antwoorden.

Fotografie op deze pagina: Linse van Dijk

Op de hoogte blijven? Volg Arianne dan op Facebook en/of Instagram!