Ontdekken of schrijven bij je past? Probeer de minicursus!

Als je een dierbare mist...

...kunnen de feestdagen je 'naar de keel vliegen'. Je ziet er misschien wel als een berg tegenop: de verplichte gezelligheid, het niet-compleet zijn.

Bij jou mist er iemand met de feestdagen. Iemand die je lief is. Die belangrijk voor je is. Zo had het niet moeten zijn. 

Jij had kerst willen vieren met deze persoon in je leven. Jij had met oud & nieuw samen willen zijn. Je zou samen het oude jaar verlaten en het nieuwe jaar ingaan. 

Maar jouw dierbare mist. Misschien moest je jouw dierbare in het afgelopen jaar loslaten. Moest je afscheid nemen en begon het grote nooit meer.

Misschien mist jouw dierbare al langer en zoek je dit jaar opnieuw naar een manier om ook rondom deze feestdagen ruimte te maken voor rouw.

Je probeert je weg te zoeken en vorm te geven aan het leven. Op sommige momenten lukt dat voor geen meter. Op andere momenten gaat dat boven verwachting goed. Maar nu staan die feestdagen voor de deur.

Hoe maak je in aanloop naar de feestdagen ruimte voor rouw?

Creëer een moment om stil te staan

Hoe fijn is het om even een moment stil te staan bij wie je mist, juist in aanloop naar de feestdagen toe?

Om even dat moment te pakken voor jou en de persoon die je mist, onzichtbaar verbonden?

Hoe mooi is het om zélf de regie te pakken, nu er geen grote bijeenkomsten georganiseerd worden?

Om stil te staan, te voelen, ruimte te maken voor missen, verdriet én lichtpuntjes?

Hoe fijn is het om woorden en/of beelden te geven aan jouw rouw en het gevoel dat de feestdagen bij je oproept?

Dat kan, gewoon thuis, vandaag nog!

Grote samenkomsten zitten er momenteel niet in. Maar jij kunt in aanloop naar de feestdagen wél je eigen rouwritueel vormgeven! 

Ik help je om een uur lang stil te staan, te voelen, ruimte te maken.

Samen maken we ruimte voor rouw, júist in deze tijd waarin gezelligheid en compleet zijn in elke reclame voorbijkomt.

Jij ontvangt

 • Een volledig begeleid moment, waarin ik samen met jou stilsta bij wie je mist, wat je mist en wat jouw lichtpuntjes zijn.
 • Meerdere creatieve opdrachten. In de basis zijn het schrijfopdrachten, maar jij kiest of je schrijft, tekent, schildert, of... geef het vorm op de manier waarop jij wilt.
 • Een handleiding in pdf-vorm, waardoor jij zélf het moment bepaalt waarop je stilstaat en met wie.
 • Tips om de feestdagen vorm te geven mét de persoon die je mist.
 • Ik loods je door middel van tekst, video's en meerdere creatieve opdrachten door een bijzondere middag of avond heen.

Jij krijgt een moment van rust. Een moment van heel bewust beleven. Omdat het zó fijn is om in aanloop naar de feestdagen weer even de verbinding en de liefde te voelen met jouw diebare.

Geef thuis ruimte aan rouw

Je kunt dit heel eenvoudig thuis vormgeven. 

Zorg dat je de volgende materialen klaar hebt staan:

 • kaarsje
 • aansteker
 • foto van de persoon bij wie je stil wilt staan
 • schrijf-, teken- of schilderpapier
 • pen, potloden, stiften, krijt, verf 
 • Wil je schrijven? Dan is alleen pen en papier voldoende!

 

Zorg dat je minstens anderhalf uur niet gestoord wordt.

 

Ook fijn: zet een fijne playlist klaar met muziek die in deze periode fijn is voor jou om te luisteren. Muziek die de persoon die je mist dichtbij brengt, muziek die je ontspanning geeft of die gewoon zo heerlijk in het gehoor ligt. Het is fijn wanneer je dit straks zacht, als achtergrondmuziek, kunt draaien.

 

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is via onderstaande button het draaiboek te downloaden. Je kunt het opslaan, zodat je zélf het moment kiest waarop je aan de slag gaat. Lees het draaiboek ook echt pas door op het moment dat je begint. Bladzijde voor bladzijde, video voor video, zonder voorkennis. Zo wordt het moment dat je gaat pakken ook echt een bijzonder moment. Helemaal voor jou.

Wanneer kun je dit doen?

Je kiest zelf het moment waarop je vormgeeft aan dit ritueel.  Video's, tekst en opdrachten zijn specifiek gericht op de periode in aanloop naar de feestdagen. Je kunt dit dus doen in aanloop naar kerst, tijdens kerst of in aanloop naar oud en nieuw.

Voor slechts € 9,95 download je via onderstaande button het draaiboek, met toegang tot de video's en de opdrachten. Betaling verloopt via iDeal. In het scherm daarna ontvang je direct de download.

Gun jij anderen een lichtpuntje? Kies dan voor de tweede button. Je betaalt €14,95 en doneert daarmee automatisch € 5,- voor Stichting Hartekind. Dit jaar zijn wij het gezicht van de decembercampage van Stichting Hartekind. Ons kleine meisje, dankzij wie ik dit mooie pad op mocht gaan, overleed aan de gevolgen van een hartafwijking. Steun samen met ons onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen, die nog altijd doodsoorzaak nummer 1 zijn bij kinderen onder de vijftien.

Kun je niet met iDeal betalen, bijvoorbeeld omdat je in België woont, maar wil je wel graag de download ontvangen? Stuur een berichtje naar info@schrijfjerouw.nl en het komt in orde!